Νέα τραγωδία στη Μυτιλήνη ενα κοριτσάκι νεκρό απο ανατροπή βάρκας

Νέα τραγωδία στη Μυτιλήνη ενα κοριτσάκι νεκρό απο ανατροπή βάρκας

Ένα παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και τελικά κατέληξε, μετά την ανατροπή λέμβου που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου.

Το πεντάχρονο κορίτσι που επέβαινε στη λέμβο πνίγηκε ανοιχτά της περιοχής Πεταλίδι, πέντε χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε το λιμενικό του νησιού στο MEGA, 12 άτομα περισυνελέγησαν σώα, ένα εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ έρευνες γίνονται για 14 ακόμη άτομα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στρατιωτικό φυλάκιο της περιοχής ειδοποίησε αρχικά το λιμεναρχείο ότι άτομα που επιβαίνουν σε λέμβο βρίσκονται σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή. Άμεσα σήμανε συναγερμός και πλωτό του λιμενικού κατέφθασε στη θαλάσσια περιοχή όπου περισυνέλεξε από τη θάλασσα 12 μετανάστες μεταξύ των οποίων και το άτυχο παιδί. Ένας μετανάστης επίσης περισυνελέγη με συμπτώματα υποθερμίας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στους λιμενικούς οι μετανάστες στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 26 άτομα.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο super puma και σκάφος της frontex.
Σκάφος με 200 ανθρώπους εντόπισε η Frontex στην Πύλο

Ξύλινο σκάφος στο οποίο επιβαίνουν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περίπου 200 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκε από σκάφος της frontex νοτιοδυτικά της Πύλου. Μεταξύ των μεταναστών ένα άτομο έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης. Ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Το ξύλινο σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες αναμένεται να οδηγηθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Όλα αυτά μόλις λίγες ώρες από την ταυτοποίηση 28 πτωμάτων, που ανασύρθηκαν μετά από ανατροπή ξύλινου σκάφους στο οποίο επέβαιναν. Παράλληλα, στην άλλη άκρη της Μεσογείου, επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, ανασύρθηκαν νεκροί από τη θαλάσσια περιοχή της Τρίπολης. Όπως ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές της Λιβύης, διευκρινίζοντας ότι τέσσερις γυναίκες, όλες τους εγκυμονούσες, εξακολουθούν να αγνοούνται.

Πηγή: ΑΠΕ/Mega



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...