Νέα τρομοκρατική επίθεση απέτρεψαν οι Γάλλοι

Νέα τρομοκρατική επίθεση απέτρεψαν οι Γάλλοι

Κατηγορία

n.anastasiou
Παρασκευή 25/03/2016 – 10:04

Γαλλία

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας «απέτρεψαν μια νέα επίθεση στην Γαλλία που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ μετά από τη σύλληψη χθες το πρωί ενός Γάλλου ύποπτου.

«Το άτομο που ανακρίνεται, Γάλλος υπήκοος, είναι ύποπτο για συμμετοχή σε ανώτατο κλιμάκιο στο σχέδιο αυτό. Ήταν μέλος ενός δίκτυου τρομοκρατίας το οποίο σχεδίαζε επίθεση στη Γαλλία», είπε ο Καζνέβ σε τηλεοπτικές δηλώσεις του από το γραφείο του.

Μετά τη σύλληψη από την αντιτρομοκρατική της Γαλλίας (DGSI), η υπηρεσία πραγματοποίησε έφοδο χθες βράδυ σε κτίριο του προάστειου Άρζαντοιλ, βόρεια του Παρισιού, τόνισε.

«Στο στάδιο αυτό, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που συνδέουν αυτό το σχέδιο με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες», πρόσθεσε ο υπουργός.

Η σύλληψη έγινε δύο μέρες μετά από την επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε τραίνο του μετρό που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 31 άτομα και τραυμάτισαν περίπου άλλα 270, στην χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Βελγίου.

Τον Νοέμβριο, 130 άτομα σκοτώθηκαν στο Παρίσι σε συντονισμένες επιθέσεις σε καφενεία, ένα στάδιο αγώνων και έναν συναυλιακό χώρο. Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις και στις δύο πρωτεύουσες.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...