Νέα τροπή στο φρικιαστικό έγκλημα με καταψύκτη στην Καλλιθέα

Νέα τροπή στο φρικιαστικό έγκλημα με καταψύκτη στην Καλλιθέα

«Είπα να τον απειλήσουν… Δεν ξέρω πώς βρέθηκε στον καταψύκτη»

Με δάκρυα στα μάτια η κατηγορούμενη από τη Βουλγαρία αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την δολοφονία του συζύγου της υποστηρίζοντας ωστόσο ότι αυτό που η ίδια είχε ζητήσει από τους συγκατηγορουμένους της ήταν να φοβίσουν τον άτυχο ναυτικό γιατί είχε κακοποιήσει τον γιο τους και πως είχε αδυναμία στο ποτό.

«Έπινε  και έχανε τον κόσμο …Δεν μπορούσα να αποδείξω πως κακοποιούσε το παιδί μου . Ήταν όλοι με το μέρος του. Κανένας δεν με βοήθησε» είπε και συμπλήρωσε ότι γάμος της, με τον κατά 20 χρόνια μεγαλύτερο της ναυτικό,  έγινε για λόγους συμφέροντος αποκαλύπτοντας «Εγώ παντρεύτηκα μαζί του και αυτός με έφερε στην Ελλάδα. Έμεινα στο σπίτι του. Δεν ήξερα αν έχει αδέλφια. Μου είχε πει ότι έχει έναν πατέρα και μένει σε ένα μικρό σπιτάκι. Δεν παντρεύτηκα για να εκμεταλλευτώ, ούτε για την περιουσία του, ούτε για τα λεφτά του. Ήθελα το παιδί μου να μεγαλώσει στην Ελλάδα γιατί είναι Έλληνας».

«Μου έλεγε θα κάνω ότι θέλω και θα κάνεις ότι σου λέω»
Η 50χρονη Βουλγάρα μετά τις συνεχείς ερωτήσεις παραδέχθηκε ότι ζήτησε να απειλήσουν τον 63χρονο γιατί «ήθελε να ζήσει με το παιδί της ».

Ο διάλογος:

Εισαγγελέας: «Μήπως αυτά τα περιστατικά με το παιδί σας, σας δημιούργησαν κάτι παραπάνω . Μήπως αυτό ήταν μια δικαίωση για να κάνετε κάτι παραπάνω;»

Κατηγορούμενη: «Δεν ξέρω»

Εισαγγελέας: «Πιστεύατε ότι συνέβη κάτι με το παιδί σας και θελήσατε να τον απειλήσετε;»

Κατηγορούμενη: «Ναι»

Εισαγγελέας: «Άρα είπατε να τον απειλήσετε;»

Κατηγορούμενη (κλαίγοντας): «Ναι. Μου έλεγε θα κάνω ότι θέλω και θα κάνεις ότι σου λέω… Δεν γνωρίζω ποιος τον απείλησε».

Πρόεδρος: «Έτσι κατέληξε στον καταψύκτη;.

Κατηγορούμενη: «Μπορεί να έγινε αυτό που φοβόμουν. Δεν θέλω να ξέρω. Ποιος θα με βοηθούσε . Εγώ πήγαινα μόνο με το νόμο»
Η κατηγορούμενη εν συνεχεία ισχυρίστηκε πως τον Δεκέμβριο του 2014  δεν βρισκόταν στο σπίτι της αλλά ήταν φιλοξενούμενη σε φιλικό της πρόσωπο άρα δεν μπορούσε να γνωρίζει κάτι για τη δολοφονία του συζύγους της.
Εν συνεχεία ισχυρίστηκε για την συγκατηγορούμενη της ότι δεν είχαν επικοινωνία «Δεν ήξερα τι είχε γίνει και γι αυτό όταν έμαθα για την εξαφάνιση φοβήθηκα» είπε και συμπλήρωσε πως έφυγε για την Βουλγαρία όταν τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2015 δέχτηκε απειλητικά τηλεφωνήματα από πρόσωπο που της ζητούσε 20.000 ευρώ.
«Εγώ είπα να τον φοβίσουν, να τον απειλήσουν. Της εξήγησα (σ.σ. της 27χρονης συγκατηγορουμενης της) τι είχε γίνει με το παιδί μου», ενώ για τα χρήματα απάντησε «Η κοπέλα μου είπε πως ζητούσαν χρήματα και εγώ της απάντησα πως δεν είχα τόσα πολλά».

Πρόεδρος: «Οπότε έμεινε εκεί το πράγμα»

Κατηγορούμενη: «Όχι , γιατί με απειλούσαν μετά την εξαφάνιση»

Πρόεδρος: «Το ποσό συμφωνήθηκε για να φοβίσουν τον σύζυγο;»

Κατηγορούμενη: «Της είπα ότι είναι πολλά τα χρήματα. Εκείνη μου είπε ότι θα το έκαναν»

Πρόεδρος: «Η συμφωνία ποια ήταν;»

Κατηγορούμενη: «Να δώσω χρήματα . Εγώ είχα πει ότι θα δώσω αλλά δεν είχα συμφωνήσει ποσό»

Πρόεδρος: «Πότε μάθατε για το πόσο;»

Κατηγορούμενη: «Μετά τις 3 Ιανουαρίου και όταν άκουσα ότι εξαφανίστηκε φοβήθηκα»

Πρόεδρος: «Τι αισθάνεστε γι αυτόν τον άνθρωπο; Γι αυτό που έγινε;»

Κατηγορούμενη: «Τίποτα, δεν θέλω να λέω ψέμματα»

Δικαστής: «Μέσα στο σπίτι σας όπου βρέθηκε ο καταψύκτης υπήρχε ένα στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια βασιλόπιτα. Πως γίνεται αυτό αφού, όπως λέτε, λείπατε ολόκληρο το Δεκέμβριο από το σπίτι;»

Κατηγορούμενη: «Τα είχα αγοράσει νωρίτερα. Ηθελε το παιδί να στολίσουμε από τον Νοέμβριο»

Δικαστής: «Και η βασιλόπιτα;»

Κατηγορούμενη: «Ήταν ένα γλυκό για να φάμε και το ειχα αφήσει στο τραπέζι…»

«Με έμπλεξαν»
Στην απολογία της η 27χρονη κατηγορούμενη ισχυρίστηκε πως ο ρόλος της στην υπόθεση περιορίστηκε σε αυτόν του μεσολαβητή αναφέροντας «Μου ζήτησε κάποιους για να τρομάξει τον πρώην σύζυγο της… Όχι για να τον σκοτώσουν . Είπε μόνο να τον τρομάξουν» και συμπλήρωσε ότι σε ένα ραντεβού ,που έγινε τον Δεκέμβριο του 2014 λίγες δηλαδή ημέρες πριν τη δολοφονία, σε σουβλατζίδικο στο οποίο ήταν παρούσα η ίδια η συγκατηγορούμενη της με το γιο της και ο φίλος που  την έφερε σε επαφή. Αλλά δεν άκουσε τι ακριβώς συζήτησαν μεταξύ τους καθώς καθόταν σε άλλο τραπέζι στο συγκεκριμένο μαγαζί.

Πρόεδρος: «Τι έγινε τελικά, τον απείλησαν;»

Κατηγορούμενη: «Δεν ξέρω. Δεν ξαναρώτησα όταν φύγαμε από το σουβλατζίδικο. Εκεί άκουσα ότι ζητούσαν 14.000 ευρώ … Όταν ρώτησα τον φίλο μου εκείνος μου απάντησε: “Μην ανακατεύεσαι αυτά είναι ανδρικές δουλειές»

Η κατηγορούμενη πήρε πίσω την προανακριτική της απολογία στην οποία είχε περιγράψει τη σκηνή του εγκλήματος και είχε αναφέρει πως βοήθησε τη συμπατριώτισσα της να βρει τους δολοφόνους «Με έμπλεξαν. Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ . Κάνω όρκο και ο Θεός βλέπει. Δεν ξέρω αν έχει πληρώσει ή όχι… Τρόμαξα όταν είδα το ρεπορτάζ στην τηλεόραση. Είδα και την φωτογραφία της… Εγώ δεν έκανα τίποτα . Δεν έχω σκοτώσει κάποιον. Ήμουν καλά, είχα χρήματα. Για ποιο λόγο να το κάνω αυτό».

«Διάλεξε τον καταψύκτη η 50χρονη»
Ο νεαρός ο οποίος κατηγορείται ότι βρήκε τον καταψύκτη  όπου εντοπίστηκε ο άτυχος ναυτικός αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με το έγκλημα τονίζοντας στην έδρα «Έκλεινε ένα μικρό μαγαζί στο Ρέντη. Την ειδοποίησα ήρθε και εκεί την είδα για πρώτη φορά. Διάλεξε τον καταψύκτη και ζήτησε να τον βάλει να δουλέψει. Μετά είπε πως δεν είχε τρόπο να το μεταφέρει στο σπίτι της. Τελικά , εγώ και το παιδί που ήταν στο μαγαζί της πήγαμε τον καταψύκτη  και μας έδωσε 50 ευρώ. Ζήτησε να το αφήσουμε μπροστά στην είσοδο. Δεν μπήκαμε ποτέ μέσα στο διαμέρισμα».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/307547-Nea-trope-sto-phrikiastiko-egklema-me-katapsykte-sten-Kallithea ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...