Νέα τροπολογία δίνει παράταση στο Αγγελιόσημο μέχρι 15 Σεπτεμβρίου!

Υπουργείο Εργασίας

Παράταση στην ισχύ του αγγελιοσήμου, μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2016, θα δώσει τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Εργασίας! Το αγγελιόσημο που είναι ο βασικός πόρος του Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ -ΜΜΕ), σύμφωνα με την προηγούμενη παράταση που δόθηκε στην αρχή του χρόνου, θα ίσχυε μέχρι Ιούλιο.

Μεγάλες πιέσεις για την κατάργησή του, άσκησαν οι δανειστές, κατά την διάρκεια της προηγούμενης διαπραγμάτευσης, για την πρώτη αξιολόγηση, αλλά από την κυβέρνηση αναγνωρίζεται η σημασία του στην χρηματοδότηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Από την πλευρά των Θεσμών, ζητούν όχι μόνο την κατάργηση του αγγελιοσήμου, αλλά και την κατάργηση όλων των κοινωνικών πόρων που εισπράττουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η μείωση των πόρων από τα Ταμεία, για την οποία πιέζουν,  θα έφερνε μεγάλες ανατροπές με δυσμενείς συνέπειες για τους ασφαλισμένους και για την αποφυγή μίας τέτοιας εξέλιξης, στελέχη του υπουργείου Εργασίας, αναζητούν τρόπους να βρεθούν αντισταθμιστικά μέτρα, τα οποία θα εξασφαλίζουν την ομαλή χρηματοδότηση, με τρόπο που να αποδέχονται και οι θεσμοί.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...