Νέες απειλές από τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Ιαπωνία μπήκε στο «στόχαστρο» της Πιονγκγιάνγκ

Νέες απειλές από τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Ιαπωνία μπήκε στο «στόχαστρο» της Πιονγκγιάνγκ

Κλιμακώνεται η ένταση στην Κορεατική χερσόνησο. Αυτή τη φορά στο «στόχαστρο» του Κιμ Γιονγκ Ουν μπήκε η Ιαπωνία την οποία απείλησε με… «πυρηνικά σύννεφα»

«Η πίεση που ασκεί η Ιαπωνία στη Βόρεια Κορέα και η κλιμάκωση της έντασης στην κορεάτικη χερσόνησο αποτελεί μια πράξη αυτοκτονίας που θα δημιουργήσει πυρηνικά σύννεφα» λέει η ανακοίνωση της Πιονγκγιανγκ – «Άνευ προηγουμένου αυτή η απειλή» ανέφερε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας, KCNA αναφέρθηκε: «η πίεση που ασκεί η Ιαπωνία στη Βόρεια Κορέα και η κλιμάκωση της έντασης στην κορεάτικη χερσόνησο αποτελεί μια πράξη αυτοκτονίας που θα δημιουργήσει πυρηνικά σύννεφα. Κανείς δεν γνωρίζει πότε η κατάσταση θα μετατραπεί σε έναν πυρηνικό πόλεμο. Αλλά σε περίπτωση που πυροδοτήσει το φυτίλι του πυρηνικού πολέμου θα εκραγεί στα ιαπωνικά νησιά», σύμφωνα με τη South China Morning Post.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, τον περασμένο μήνα, στην ομιλία που εκφώνησε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, είχε ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα να αυξήσουν την πίεση κατά της Πιονγκγιάνγκ.

«Η βαρύτητα αυτής της απειλής είναι άνευ προηγουμένου, είναι αναμφισβήτητα θέμα επείγουσας ανάγκης, η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να απορρίψει τις προσπάθειες αφοπλισμού που έχουμε αναλάβει επιμελώς εδώ και χρόνια», ανέφερε.

«Πρέπει να αναγκάσουμε τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει όλα τα πυρηνικά και βαλλιστικά προγράμματα με έναν πλήρη, επαληθεύσιμο και μη αναστρέψιμο τρόπο. Αυτό που χρειάζεται για να γίνει αυτό δεν είναι ο διάλογος, αλλά η πίεση».

Ο Άμπε θα μιλήσει την Τετάρτη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τρούμπε για να δώσει τα συλλυπητήριά του για τους πυροβολισμούς στο Λας Βέγκας και να συζητήσει τα προγράμματα όπλων, της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Η κατάσταση στη Κορεάτικη Χερσόνησο εντάθηκε μετά από μια σειρά δοκιμών πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα τελευταία δοκίμασε ένα βαλλιστικό πύραυλο στις 15 Σεπτεμβρίου, το οποίο πέταξε επί 20 λεπτά πάνω από την Ιαπωνία πριν πέσει στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303935-Nees-apeiles-apo-ton-Kim-Giongk-Oyn-E-Iaponia-mpeke-sto-stochastro-tes-Piongkgiangk ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...