Νέοι έφοδοι των Οικονομικών Εισαγγελέων σε σπίτια για τα «Panama papers»

Νέοι έφοδοι των Οικονομικών Εισαγγελέων σε σπίτια για τα «Panama papers»

Κατηγορία

phpanos
Τετάρτη 11/05/2016 – 15:17

Panama papers

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΛΕΙ ΟΣΟΝΟΝΟΥΠΩ – ΚΑΙ ΠΑΛΙ – ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ                                                                                               

ΝΕΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ

Την πόρτα όλων των αναφερομένων στα περίφημα  Panama Papers χτυπά η οικονομική Εισαγγελία ή οποία είναι έτοιμη να μπουκάρει… για να βρει όλα τα στοιχεία για πάνω από 223 οφσόρ και 400 Έλληνες που εμπλέκονται σε αυτές, προεξάρχοντος του πρώην συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου.

Ο τελευταίος δεν αποκλείεται μαζί με άλλους να κληθεί σύντομα ως ύποπτος για νέα κακουργήματα από τους εισαγγελείς, όπως και άλλα πρόσωπα. 

Έφοδοι 

Σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σπιτιών και γραφείων των προσώπων που καταγράφονται στα  Panama Papers, προχωρούν οι εισαγγελικές αρχές οι οποίες αναμένεται να προχωρήσουν σε μπαράζ αιτημάτων δικαστικής συνδρομής μετά και τα νέα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες  από την Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων  και  για άλλους έλληνες δικαιούχους λογαριασμών.  

Τις  προσεχείς ημέρες θα αποσταλούν , με εντολή των εισαγγελέων Π. Αθανασίου και Γ. Μπρή,  στις  δικαστικές αρχές του Παναμά, της Κύπρου  και άλλων χωρών, νέα  αιτήματα δικαστικής συνδρομής  βάζοντας στο στόχαστρο 223 υπεράκτιες εταιρείες και 400 έλληνες που συνδέονται με αυτές.. Ήδη, οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε συγκεκριμένα πρόσωπα, σε σπίτια και εταιρίες που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις διέθεταν off-shore ή ήταν εκπρόσωποί τους, όπως προκύπτει μέσα από τα στοιχεία της δικηγορικής εταιρείας Mossak Fonseca, τα αρχεία της οποίας δημοσιοποιήθηκαν προκαλώντας  παγκοσμίως τριγμούς ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο των ελλήνων εισαγγελέων με την εποπτεία του κ. Παναγιώτη Αθανασίου και τη συμμετοχή άλλων εισαγγελικών λειτουργών ( Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζουρα και άλλους)  διαθέτει  και άλλα στοιχεία-πλην εκείνων που αποκαλύφθηκαν αρχικά  από τα Panama Papers, με βάση τα οποία προχώρησαν στην σύνταξη των  νέων αιτημάτων δικαστικής συνδρομής. 

Aλλωστε, πριν τη δημοσιοποίηση των αρχείων, είχε δοθεί  ελέγχου να διενεργηθούν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα σπίτια και σε επαγγελματικούς χώρους πολλών υπό έρευνα τελούντων πολιτών.

Στο επίκεντρο των ερευνών για τα “Αρχεία Παναμά”βρίσκονται ήδη πρόσωπα, όπως ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, ο Σπύρος Μεταξάς και άλλοι για τους οποίους οι έρευνες έχουν προχωρήσει αρκετά. 

Καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη των ερευνών φαίνεται να είναι, σύμφωνα με δικαστικές πηγές  τα στοιχεία τόσο από την λίστα Λαγκάρντ, όσο και από άλλες λίστες που είναι στα χέρια των εισαγγελικών αρχών.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...