Νίκη Ρόσμπεργκ στο επεισοδιακό Grand Prix της Μελβούρνης (Βίντεο)

Νίκη Ρόσμπεργκ στο επεισοδιακό Grand Prix της Μελβούρνης (Βίντεο)

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 20/03/2016 – 10:59

rosberg-melvourni

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου, επεισοδιακού, αγώνα της σεζόν στη Formula 1. Δεύτερος ήταν ομόσταβλός του στη Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος εκκίνησε από την Pole Position και στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari.

Ωστόσο, το Grand Prix «σημαδεύτηκε» από το τρομακτικό ατύχημα του 18ου γύρου μεταξύ Αλόνσο και Γκουτιέρεζ, με τον Ισπανό οδηγό να βγαίνει, ευτυχώς, αλώβητος από τα συντρίμμια της McLaren.

Οι συνεχείς ανατροπές χαρακτήρισαν τον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1, ο οποίος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι και τον τελευταίο γύρο.

Οι εκπλήξεις ξεκίνησαν αμέσως μετά την εκκίνηση του αυστραλιανού Grand Prix, καθώς οι Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν τις θέσεις τους.

Κερδισμένος από την εκκίνηση του αγώνα βγήκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη θέση αλλά και ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος πλασαρίστηκε δεύτερος.

Οι δύο Ferrari έδωσαν τον ρυθμό του αγώνα μέχρι και την πραγματοποίηση του πρώτου pitstop, ωστόσο, το τρομακτικό ατύχημα του Φερνάντο Αλόνσο και η προσωρινή διακοπή του αγώνα έμελλε να αλλάξει και πάλι τις ισορροπίες.

Στην προσπάθειά του να βρεθεί μπροστά από τον Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, o Ισπανός πιλότος της McLaren συγκρούστηκε στο πίσω τμήμα του μονοθεσίου της Haas με αποτέλεσμα το δικό του μονοθέσιο να προσκρούσει με μεγάλη ταχύτητα αρχικά στον τοίχο και στη συνέχεια να ανατραπεί πριν σταματήσει, ολοκληρωτικά κατεστραμμένο, την πορεία του στην αμμοπαγίδα.

Η κόκκινη σημαία έφερε τους οδηγούς στα pit, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να διατηρεί την πρώτη θέση, έχοντας παρόλα αυτά απολέσει το προβάδισμα που είχε χτίσει ως εκείνη τη στιγμή με την πολύ μαλακή γόμα των ελαστικών της Pirelli.

Στη δεύτερη θέση είχε βρεθεί ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον ακολουθώντας μια τελείως διαφορετική στρατηγική θα επιχειρούσε να φτάσει μέχρι το τέλος του αγώνα με τη μέση γόμα των ελαστικών που είχε τοποθετήσει στο μονοθέσιό του μερικούς γύρους νωρίτερα.

Η επανέναρξη του αγώνα βρήκε τον Σεμπάστιαν Φέτελ να προσπαθεί να δημιουργήσει εκ νέου μια διαφορά ασφαλείας ανάμεσα σε εκείνον και τον Νίκο Ρόσμπεργκ χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Ο Ραϊκόνεν στάθηκε για μια ακόμα φορά άτυχος, εγκαταλείποντας με σπασμένο κινητήρα, ενώ ο Χάμιλτον μόλις βρήκε καθαρό δρόμο μπροστά του δεν άργησε να κλείσει την απόσταση που τον χώριζε από την κορυφή.

Μετά τα τελευταία pit stop των Ρικιάρντο και Φέτελ οι δύο Mercedes οδηγούσαν τον αγώνα, με τον Ρόσμπεργκ να βρίσκεται στην πρώτη θέση και τον Χάμιλτον στη δεύτερη.

Η ταχύτητα των super soft ελαστικών της Pirelli και το λάθος του Χάμιλτον δεν αποδείχθηκαν αρκετά για τον Φέτελ, ο οποίος και έμεινε στην τρίτη θέση του πρώτου αγώνα της σεζόν.

Από την τέταρτη θέση είδε την καρό σημαία του τερματισμού ο Ρικιάρντο, αφήνοντας πέμπτο τον Μάσα και έκτο τον Γκροσέαν με την πρωτοεμφανιζόμενη Haas.

Oι Χούλκενμπεργκ, Μπότας, Σάινθ και Βερστάπεν συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα με τους «μικρούς» της Toro Rosso να δίνουν τη δική τους μάχη στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα.

 

1       Nico Rosberg     Mercedes 1h48m15.565s

2       Lewis Hamilton   Mercedes 8.606s

3       Sebastian Vettel          Ferrari        9.643s

4       Daniel Ricciardo          Red Bull/TAG Heuer   34.330s

5       Felipe Massa      Williams/Mercedes      58.979s

6       Romain Grosjean        Haas/Ferrari       1m12.081s

7       Nico Hulkenberg          Force India/Mercedes          1m14.199s

8       Valtteri Bottas     Williams/Mercedes      1m15.153s

9       Carlos Sainz       Toro Rosso/Ferrari      1m15.680s

10     Max Verstappen          Toro Rosso/Ferrari      1m16.833s

11     Jolyon Palmer    Renault      1m23.399s

12     Kevin Magnussen       Renault      1m25.606s

13     Sergio Perez       Force India/Mercedes          1m31.699s

14     Jenson Button    McLaren/Honda           1 Lap

15     Felipe Nasr         Sauber/Ferrari    1 Lap

16     Pascal Wehrlein          Manor/Mercedes         1 Lap

–        Marcus Ericsson          Sauber/Ferrari    Retirement

–        Kimi Raikkonen Ferrari        Retirement

–        Rio Haryanto      Manor/Mercedes         Retirement

–        Fernando Alonso         McLaren/Honda           Collision

–        Esteban Gutierrez       Haas/Ferrari       Collision

–        Daniil Kvyat        Red Bull/TAG Heuer   Not started

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...