Νίκος Παππάς: Διαδικασία πρότυπο ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Πρότυπο για τη διαχείριση της ελληνικής περιουσίας χαρακτήρισε τη διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ενημερώνοντας σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο αξίζει ο ελληνικός λαός, ένα τοπίο που θα βασίζεται στην ισορροπία πείρας και φρεσκάδας.  Όπως σημείωσε, «αντιλαμβανόμαστε, βεβαίως, ότι ήταν δύσκολη για τους διαγωνιζόμενους αλλά αποδείχθηκε ότι έτσι έπρεπε να γίνει για να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως είναι ώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις από κοινού να συμβάλουν στη συγκρότηση μιας ισχυρής ρυθμιστικής αρχής, η οποία θα είναι «άγρυπνος φρουρός του επιπέδου και της ποιότητας που οφείλουμε, ως Πολιτεία, να διασφαλίσουμε για τους Έλληνες».

Όσον αφορά το ζήτημα του τιμήματος, τόνισε ότι «όλους μας εξέπληξε θετικά». Τέλος, τόνισε ότι το ζήτημα της τηλεόρασης δεν είναι στενά επιχειρηματικό αλλά από αυτή τη δραστηριότητα απορρέουν πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες, ενώ κατέληξε εκτιμώντας ότι και οι καινούργιοι σταθμοί θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η διασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, όπως απαιτεί η κοινωνική αποστολή των ΜΜΕ. Ακόμη, εξέφρασε την ελπίδα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων όσοι αναλαμβάνουν αυτήν τη μεγάλη αποστολή-λειτουργία τέτοιων ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται απλά για μία επιχείρηση αλλά για μία μεγάλη αποστολή.

Σπίρτζης: Αν η Digea δεν κόψει το σήμα, θα το κάνει η πολιτεία

Στην περίπτωση που η Digea δεν συμμορφωθεί, σχετικά με την διακοπή του σήματος των καναλιών που δεν πήραν άδεια λειτουργίας, τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας υποχρεούνται να πράξουν το καθήκον τους, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, στον απόηχο του διαγωνισμού.

Όπως έχει τονίσει τις προηγούμενες ημέρες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, το σήμα των καναλιών που δεν έλαβαν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας θα διακοπεί σε 90 ημέρες.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε, επίσης, ότι δεν θα μείνουν άνεργοι εργαζόμενοι στο χώρο των καναλιών, διευκρινίζοντας οτι οι νέοι ιδιοκτήτες καναλιών θα απορροφήσουν το προσωπικό καθώς ο νόμος προβλέπει ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων για κάθε σταθμό.

Αντιδράσεις από Star – Alpha

Ανακοίνωση εξέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι θα εξαντλήσει κάθε νομική οδό προκειμένου να συνεχίσει την λειτουργία του.

Όπως καταγγέλλεται, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στη βάση μιας αμφιλεγόμενης και ελλιπούς μελέτης, που αυθαίρετα περιόριζε τις προς διάθεση άδειες, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς διαβούλευση.

Το κανάλι, που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το γράμμα του νόμου και κάθε τυπική, νόμιμη διαδικασία και παραμένουμε εν αναμονή των σχετικών αποφάσεων.

Το STAR συνεχίζει τη λειτουργία του, έχοντας διανύσει μια διαδρομή 23 ετών, με συνέπεια στο αρχικό όραμα δημιουργίας του, να αποτελέσει μια ηγετική επιχείρηση στην ελληνική αγορά των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σεβόμενη πάντοτε τους θεσμούς, τους κανόνες και την επιχειρηματική ηθική» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του καναλιού Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς, έστειλε στους εργαζόμενους του ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) προκειμένου να τους καθησυχάσει μετά την αποτυχία να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια στον διαγωνισμό.

Στο επίμαχο e-mail αναφέρει: «Ο Όμιλος ALPHA, με τη δύναμη και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων του, έχει κατακτήσει την κορυφή δίνοντας πάντα πολλές και σκληρές μάχες. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και τώρα σε πείσμα όσων θα ήθελαν να δουν τον πρώτο σε τηλεθεάσεις, αξιοπιστία και εγκυρότητα σταθμό να κλείνει. Ο ALPHA είναι οικονομικά ο πιο υγιής και διάφανος τηλεοπτικός σταθμός της χώρας και η πορεία του δεν τελειώνει εδώ.

Τα όπλα στην φαρέτρα του είναι πολλά και η δικαίωση θα έρθει σύντομα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, θερμά, για τα μηνύματα αγάπης και εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου. Ενωμένοι, όπως πάντα, συνεχίζουμε. Δημήτρης Κοντομηνάς».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...