Νίμιτς: «Δεν πετύχαμε καμία πρόοδο» για το Σκοπιανό

Νίμιτς: «Δεν πετύχαμε καμία πρόοδο» για το Σκοπιανό
Ούτε νέα στοιχεία προέκυψαν, ούτε νέο χρονοδιάγραμμα για τη συνέχιση των συνομιλίων μετά την κοινή συνάντηση με τους αντιπροσώπους Ελλάδας και Σκοπίων στη Νέα Υόρκη
Με τη φράση «δεν πετύχαμε καμία πρόοδο» περιέγραψε ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς την πλήρη στασιμότητα στο θέμα της επιλύσης του ζητήματος με την ονομασία των Σκοπίων μετά την κοινή συνάντηση που είχε με τους αντιπροσώπους Ελλάδας και Σκοπίων στη Νέα Υόρκη.

Αυτή τη φορά, μάλιστα, ο κ. Νίμιτς δεν αναφέρθηκε ούτε και σε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την εξέλιξη των συνομιλιών αναφερόντας γενικώς ότι αυτές θα συνεχιστούν τους «επόμενους μήνες», χωρίς, δηλαδή, να διευκρινίσει αν θα ξανακαλέσει τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στη Νέα Υόρκη ή αν θα μεταβεί ο ίδιος στις δυο χώρες και πότε.

Ο κ. Νίμιτς επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα «δύσκολο ζήτημα», ότι στη δίωρη από κοινού συνάντηση συζητήθηκαν τα «βασικά θέματα» για «να προσεγγίσουμε προς μία λύση», όπως είπε, «η οποία θα πρέπει να αποσκοπεί και στην ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή».

«Οι δυο πλευρές έχουν μια καλύτερη διαμορφωμένη ιδέα για τον στόχο των συνομιλιών» συμπλήρωσε, προσθέτοντας επίσης ότι «χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία».

Σε σχετική ερώτηση, δεν θέλησε να σχολιάσει τα αποτελέσματα των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Αμφίπολη, υπογραμμίζοντας παράλληλα την «ενθάρρυνσή» του σε κάθε είδους ανασκαφές που αναδεικνύουν ιστορικά στοιχεία.

Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλάκης δήλωσε ότι ο νέος αντιπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις συνομιλίες «ουσιαστικά επανέλαβε τις ίδιες σκέψεις τις οποίες έχουν τα Σκόπια και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι το καινούριο να σας πω», προσθέτοντας ότι «σήμερα, δεν υπήρξαν καινούριες ιδέες. Καινούριες ιδέες θα υπάρξουν τον επόμενο χρόνο, τώρα σε ποιο μήνα θα το κάνει (πότε ο κ. Νίμιτς θα καλέσει για νέες συναντήσεις) δεν ξέρουμε. Ίσως στο μέλλον να βγει κάτι».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...