“Ναυάγησε” debate στην Θεσσαλονίκη, λόγω Χρυσής Αυγής

Οι έξι από τους καλεσμένους υποψηφίους δημάρχους Θεσσαλονίκης αρνήθηκαν να συμμετάσχουν λόγω της συμμετοχής του εκπροσώπου της «Ελληνικής Αυγής» (υποστηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή) Αρτέμη Ματθαιόπουλου ενώ στο «τραπέζι» παρέμειναν μόνο οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Μάκης Στεργίου Γιάννης Κουριανίδης και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
«Ως παράταξη, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο έχουμε πάρει απόφαση να μην συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε κοινή συνάντηση υποψηφίων στην οποία μετέχει και η Χρυσή Αυγή. Άλλωστε, προσωπικά έχω μηνυθεί από την Χρυσή Αυγή γιατί τους χαρακτήρισα εγκληματική οργάνωση.Δεν μπορώ να συμμετέχω οπουδήποτε υπάρχει εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής» δήλωσε ο κ. Γιάννης Μπουτάρης.

«Δώσαμε τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας για να υπάρχει σε αυτό το τόπο δημοκρατία….Με νεοναζί με τους γόνους των ταγματασφαλιτών στην πόλη του ολοκαυτώματος, δεν κάθομαι», σημείωσε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο κ. Μηταφίδης. Ο ναζισμός δεν είναι άποψη. Είναι απαράγραπτο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, τόνισε.
«Εγώ, με νεοναζί, με τους γόνους των χουντικών και των ταγματασφαλιτών, στην πόλη του ολοκαυτώματος, δεν κάθομαι. Θα μας φτύνουν από τους τάφους τους οι 50.000 εξοντωμένοι Εβραίοι συμπολίτες μας, οι ρομά και οι αντιστασιακοί. Η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη αντιστασιακή πόλη στην Ευρώπη. Εγώ, τιμώντας την ιστορία αυτής της πόλης δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προσφέρω σε αυτούς πρόσωπο. Ο ναζισμός δεν είναι άποψη, είναι με αποφάσεις του ΟΗΕ και των Διεθνών Δικαστηρίων, απαράγραπτο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος κ.Τρ.Μηταφίδης .

«Δεν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους του φασισμού και του ναζισμού» υποστήριξε ο υποψήφιος Γ. Δελλής. «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι νόμιμο κόμμα είναι συμμορία με νεοναζί και μαχαιροβγάλτες. Τους αξίζει να είναι στην φυλακή» υπογράμμισε ο έτερος υποψήφιος κ.Γ. Κούτρας.
Ο υποψήφιος Αρτέμις Ματθαιόπολους δήλωσε πως… «έγινε πράξη το προεκλογικό σύνθημα της Χρυσής Αυγής ότι θα ξεβρωμίσει ο τόπος».
Στη συζήτηση αρνήθηκαν επίσης να συμμετάσχουν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Σταύρος Καλαφάτης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ και Ελεάννα Ιωαννίδου.
Σε ματαίωση οδηγήθηκε επίσης και το προγραμματισμένο debate των υποψηφίων περιφερειαρχών λόγω της συμμετοχής σ΄αυτό του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...