+Ναυπάκτου Ιερόθεος: Παραμένω στην Μητρόπολή μου.

-Ίσως και μέσα στον Ιούνιο η συνεδρίαση της Δ.Ι.Σ. για την πλήρωση των θέσεων Ιωαννίνων και Φωκίδας.

-Ιερόθεος:Για καθαρά Θεολογικούς λόγους παραμένω στη Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου.

“Παρότι δέχθηκα ισχύρες πιέσεις από τοπικούς παράγοντες κατά την τελευταία μου επίσκεψη στα Ιωάννινα ώστε να μετατεθώ στη Μητρόπολη της γενέτειράς μου,δεν επιθυμώ να αφήσω τη θέση μου στη Ναύπακτο,αφού αυτό είναι ένα θέμα που δεν με απασχολεί.Παραμένω στη Μητρόπολή μου για Θεολογικούς και μόνο λόγους σημείωσε” (βάζοντας ουσιαστικά τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να αλλάζει Μητρόπολη).

Αυτά σημείωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος κατά την τελευταία του συνάντηση με τους πιστούς της Μητρόπολης στις καθιερωμένες εβδομαδιαίες συνάξεις που ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι με την κοίμηση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Κύρου Θεόκλητου έχει ανάψει μια ολόκληρη συζήτηση για την πλήρωση της θέσης είτε δια της μετάθεσης,είτε δια της  νέας εκλογής.

Επιθυμία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερωνύμου είναι να δει τον Ναυπάκτου κ. Ιεροθέο στη θέση των Ιωαννίνων αφού είναι μια Μητρόπολη μεγάλη με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις και απαιτεί ποιμενάρχη έμπειρο, λόγω της διαχείρισης ιδρυμάτων μεγάλων Ηπειρωτών ευεργετών αλλά και βασικού μετόχου στην Εθνική τράπεζα.

Η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πλήρωση των δύο θέσεων,Ιωαννίνων και Φωκίδας είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Οκτώβριο,αλλά θεωρείται πολύ πιθανό αυτή να επισπευθεί  ίσως και για τον μήνα που διανύουμε αφού το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το φθινόπωρο είναι μεγάλο και οι απαιτήσεις των δύο Μητροπόλεων τεράστιες.Να σημειωθεί ότι ο κ.Ιερόθεος ήδη εκτελεί χρέη τοποτηρητού στην γειτονική Μητρόπολη Φωκίδας λόγω της αποχώρησης από τη θέση του του κ. Αθηναγόρα για λόγους υγείας.

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...