Ναύπακτος: Γνωρίζουμε την πόλη μας μέσα από τη λογοτεχνία

c36426d6-2db9-499a-96d2-f76b21f77b40

Σας προσκαλούμε στο Σεμινάριο με θέμα   «Η Καινοτομία της  Δημιουργικής γραφής στο σχολείο. Ενότητα Δ΄: Η πόλη στη λογοτεχνία», που συνδιοργανώνει η σχολική σύμβουλος φιλολόγων δρ. Χρυσούλα Σπυρέλη με την Παπαχαραλάμπειο Δημόσια Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου και το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ναυπακτίας.

Ημερομηνία:  Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, Ώρα 4 – 6.30

Τόπος: Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου (οδός  Α. Κοζώνη 7)

Πρόγραμμα:

  • “Δημιουργίες Εκπαιδευτικών’’ (Α. ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. 82 Δοκιμές αστραπιαίας… μυθοπλασίας Β. Πόλη κα Μνήμη) από το  Κινούμενο Εργαστήρι Δημιουργικής γραφής Μεσολόγγι-Ναύπακτο 2014-16 . Παρουσιάζει η  Χρυσούλα Σπυρέλη.
  • «Η πόλη στη λογοτεχνία».

Εισηγήσεις-παρουσίαση: 

  • Γιάννης Πατίλης, ποιητής και εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού Πλανόδιον. Έργο του η συγ­κεν­τρω­τι­κὴ ἔκ­δο­ση ποιημάτων Τα­ξί­δια στην ίδια πό­λη (2000).
  • Ηρώ Νικοπούλου, ποιήτρια, πεζογράφος και συγγραφέας των διηγημάτων Ασφαλής πόλη (2015).

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

Ηρώ Νι­κο­πού­λου (Αθήνα, 1958).

Σπού­δα­σε Ζω­γρα­φι­κή  και Σκη­νο­γρα­φί­α στην

Ανω­τά­τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει κά­νει πολλές α­το­μι­κές και ομα­δι­κές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Ε­ξω­τε­ρι­κό.

Δη­μο­σί­ευ­σε τρεις ποιητικές συλ­λο­γές, ένα μυ­θι­στό­ρη­μα και τρεις συλλογές δι­η­γη­μά­των. Πρώτο της βιβλίο: Ὁ μύθος του οδοιπόρου (ποίηση, 1986). Τε­λευ­ταίο  βι­βλί­ο της: Ασφαλής πόλη (δι­η­γή­μα­τα, εκδ. Γα­βρι­η­λί­δης, 2015). Ποι­ή­μα­τα, δι­η­γή­μα­τα και άρθρα της έχουν δη­μο­σι­ευ­θεί στον πε­ρι­ο­δι­κό και η­με­ρή­σιο τύ­πο. Είναι μέλος του Εικαστικού  Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Εταιρείας Συγγραφέων και του  Κύκλου Ποιητών.

Συν­δι­ευ­θύ­νει την ιστοσελίδα για το μικρό δι­ή­γη­μα Πλα­νό­διον-Ιστο­ρί­ες Μπον­ζά­ι.

Τέλη Δεκεμβρίου 2015 κυ­κλο­φό­ρη­σε από  τις εκδόσεις Γα­βρι­η­λί­δης ὁ δεύτερος τό­μος της ετήσιας Αν­θο­λο­γί­ας από  την ύλη του ιστο­λο­γί­ου με τί­τλο Ιστο­ρί­ες Μπον­ζά­ι ’15. 61 Μικρά Δι­η­γή­μα­τα (σελ. 296).

Γιά­ννης Πα­τί­λης (1947).

Σπού­δα­σε Νομικά και Νε­ο­ελ­λη­νι­κή  Φι­λο­λο­γί­α στο Πα­νε­πι­στή­μιο Α­θη­νών. Ερ­γάστη­κε ως φι­λό­λο­γος στη Μέ­ση Εκ­παί­δευ­ση. Δη­μο­σί­ευ­σε 11 συλλογές ποι­η­μά­των, καθώς και δο­κί­μια, κριτικές και φι­λο­λο­γι­κές με­λέ­τες.

Δη­μο­σί­ευ­σε  8 ποι­η­τι­κές συλλογές και δύ­ο συγ­κεν­τρω­τι­κές. Πρώτο του ποι­η­τι­κό  βι­βλί­ο Ο μικρής και το Θη­ρί­ο (Αθήνα, 1970), τε­λευ­ταίο Απο­δρο­μή του αλ­κο­ὸλ και άλλα ποι­ή­μα­τα (εκδ. Ύψιλον, Αθήνα, 2012).

Συγ­κεν­τρω­τι­κή  έκ­δο­ση: Τα­ξί­δια στην ίδια πό­λη. Ποι­ή­μα­τα 1970-1990 (β’ εκδ. Ύψιλον, Αθήνα, 2000). Τον Ιούλιο του  2014 από  την σειρά «Σύρ­τις» των εκ­δόσε­ων του  Πλα­νό­διου κυ­κλο­φό­ρη­σε το δο­κί­μιό του Ελ­λη­νι­κὰ και Ιστορική Ορ­θο­γρα­φί­α στην Πλανητική Εποχή με επι­μέ­λεια του Α.Κ. Χρι­στο­δού­λου. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και του Κύκλου Ποιητών.

Ε­ξέ­δω­σε το πε­ρι­ο­δι­κό  Πλα­νό­διον (1986-2012). Τον Απρίλιο του 2010 ίδρυσε την

δι­α­δι­κτυα­κὴ ε­πι­θε­ώ­ρη­ση για το μικρό διή­γη­μα Πλα­νό­διον- Ιστο­ρί­ες Μπον­ζά­ι, την οποία συν­δι­ευ­θύ­νει έκτοτε με την πε­ζο­γρά­φο Ηρώ Νι­κο­πού­λου.

Τέλη Δεκεμβρίου 2015 κυ­κλο­φό­ρη­σε από  τις εκδόσεις Γα­βρι­η­λί­δης ὁ δεύτερος τό­μος της ετήσιας Αν­θο­λο­γί­ας από  την ύλη του ιστο­λο­γί­ου με τί­τλο Ιστο­ρί­ες Μπον­ζά­ι ’15. 61 Μικρά Δι­η­γή­μα­τα (σελ. 296).

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...