Ναύπακτος: Με μεγάλη επιτυχία Ατομικό Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων Αιτ/νίας στο σκάκι.

Πάνω από 90 μαθητές του Δημοτικού, έλαβαν μέρος στο Ατομικό Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων Αιτ/νίας, που διοργάνωσε ο Α.Σ.Ο.Ν., και συγκεκριμένα από Μεσολόγγι, Ευηνοχώρι και Ναύπακτο.
Οι αγώνες ήταν προκριματικοί, που σημαίνει ότι όποιο παιδί συγκέντρωσε τρεις νίκες, πέρασε στην τελική φάση όπου θα διαγωνιστεί στην Πάτρα το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Από εκεί οι νικητές θα περάσουν στον τελικό, όπου θα διεξαχθεί των Βαΐων στην Αθήνα.
Είναι σημαντική η προσφορά του ΑΣΟΝ στην Ναύπακτο, και αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή των παιδιών, τη στήριξη των γονέων αλλά και τα πολλά μετάλλια που κερδίζουν παιδιά από τη Ναύπακτο.

10 οφέλη που έχεις όταν παίζεις σκάκι

Δεν είναι τυχαίο που το σκάκι είναι γνωστό ως το παιχνίδι των βασιλιάδων. Από τον Ναπολέοντας έως τον Καρλ Μαρξ και τον Αϊνστάιν, το σκάκι πάντα προσέλκυε τα μεγάλα μυαλά και κυρίως τους βασιλιάδες. Ίσως γιατί οι βασιλιάδες και αυτοκράτορες που έλεγχαν μεγάλες αυτοκρατορίες και στρατούς είδαν μέσα στο σκάκι την δυνατότητα να ασκούνε το μυαλό τους στη στρατηγική, στο σχεδιασμό και την πρόβλεψη, πράγματα που χρειάζονται για να διοικήσεις μια αυτοκρατορία και ένα βασίλειο. Όσο η επιστήμη προχωρά, τόσο περισσότερα μαθαίνουμε για τον εγκέφαλο και βρίσκουμε νέα οφέλη του σκάκι σε αυτόν. Στην σκέψη ενός ανθρώπου. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω 10 οφέλη που προσφέρει το σκάκι στον εγκέφαλο μας.
1. Αυξάνει την νοημοσύνη
2. Βοηθά στην πρόληψη κατά του Αλτσχάιμερ
3. Εξασκεί τα 2 ημισφαίρια του εγκεφάλου
4. Αυξάνει την δημιουργικότητα
5. Βελτιώνει την μνήμη
6. Βελτιώνει την ικανότητα επίλυσης διαφόρων προβλημάτων
7. Βελτιώνει την ικανότητα μελέτης
8. Βελτιώνει την συγκέντρωση
9. Αναπτύσσει δενδρίτες στους νευρώνες του εγκεφάλου
10. Αναπτύσσει την ικανότητα στρατηγικού σχεδιασμού και πρόβλεψης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...