Ναύπακτος: Ξεκινά τις παραστάσεις του το ΟΙΚΟ-θέατρο-Δείτε το πρόγραμμα

Για έκτη (6) συνεχή χρονιά, η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+ Μπλε», στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης των μαθητών της A’βάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα οικολογίας και με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας, υλοποιεί σειρά Θεατρικών παραστάσεων για μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Ναυπάκτου.

Ένας θεατρικός Μαραθώνιος που ξεκινά από την Κυριακή 07 Φεβρουαρίου, με την αυλαία των παραστάσεων να πέφτει την Κυριακή 06 Μαρτίου. Θεατρικές παραστάσεις εμπνευσμένες από οικολογικά κ.α. παραμύθια, τα οποία “σκηνοθετούν” οι μικροί μαθητές με τη σημαντική βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και την καθοδήγηση θεατρολόγων. Κάθε Κυριακή απόγευμα από τις 18.00 έως τις 20.00 στη Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα εκδηλώσεων της Ναυπάκτου, θα δίνονται από δύο θεατρικές παραστάσεις με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Στο «ΟΙΚΟθέατρο 2016» υπάρχουν και δύο ξεχωριστές συμμετοχές. Η πρώτη αφορά τη φιλική συμμετοχή δύο σχολείων από την Πάτρα του 35ου και του 11ου ΔΣ τα οποία εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν και τα καλωσορίζουμε. Η δεύτερη αφορά τη συμμετοχή του Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Κ.Δ.ΑΠ – μεΑ Ναυπάκτου. Μια ξεχωριστεί συμμετοχή με ξεχωριστά παιδιά, που αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσουμε και να διδαχτούμε μαθήματα ζωής και σεβασμού προς τη διαφορετικότητα.

Η δράση υλοποιείται όπως κάθε χρόνο, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας – Δνση Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας, την σύμφωνη γνώμη των Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Στις παραστάσεις παίρνουν μέρος περισσότεροι από 150 μαθητές και μαθήτριες, ενώ αναμένεται να τις παρακολουθήσουν πάνω από 1.500 θεατές.

Ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν, την Δνση Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας για την επί σειρά ετών υποστήριξη,τον Δήμο Ναυπακτίας για την υποστήριξη, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου που έθεσε για μία ακόμα φορά τη δράση υπό την αιγίδα του, το ΙΕΚ Ναυπάκτου – Τμήμα Αισθητικής που επιμελείται κάθε χρονιά το μακιγιάζ των μικρών ηθοποιών και φυσικά τους χορηγούς μας, που στηρίζουν ουσιαστικά αυτή την προσπάθεια.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...