Ναύπακτος: Τήρηση της Νομιμότητας κατά την Διάρκεια της Εμποροπανήγυρης

Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των παζαριών γινόμαστε μάρτυρες των εξής σοβαρών παραβάσεων:

 

  • Καταστρατήγηση της ημερομηνίας έναρξης της Εμποροπανήγυρης.

Η προβλεπόμενη από το νόμο ημέρα και ώρα έναρξης των «παζαριών» είναι η Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, μετά την δοξολογία του Αγ.Δημητρίου.

Κάθε χρόνο παρανόμως ανοίγουν μία μέρα νωρίτερα. Ειδικά φέτος που πριν του Αγίου Δημητρίου είναι Σαββατοκύριακο θα επιχειρήσουν να ανοίξουν και δύο μέρες νωρίτερα.

 

  • Παραεμπόριο

Κάθε χρόνο τις ημέρες των παζαριών η Παραλία του Γριμπόβου κατακλύζεται από «μαϊμού» προϊόντα που τα πουλάνε άτομα χωρίς άδεια και φυσικά χωρίς ταμειακή.

 

Επειδή οι αναφερόμενες παραβάσεις θίγουν άμεσα εκατοντάδες νόμιμες επιχειρήσεις  της περιοχής μας, ενημερώσαμε έγκαιρα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες:

  • Λιμενικό Σταθμό Ναυπάκτου,
  • Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου
  • Δήμο Ναυπακτίας

για να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα για την εφαρμογή του Νόμου.

 

Προκειμένου δε, να προασπίσουμε τα συμφέροντα μας, έχουμε πάρει απόφαση να εγείρουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα προς αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου.

 

Ναύπακτος 21/10/2015                                                  Για τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπάκτου

Ο Πρόεδρος                         

  Αποστόλης Παπαϊωάννου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι νόμιμες επιχειρήσεις της Ναυπάκτου δεν θίγονται από το παζάρι, που είναι παράδοση πολλών χρόνων για την περιοχή και διαρκεί μια βδομάδα.. Θίγονται από τις ψηλές τιμές εμπορευμάτων και υπηρεσιών, που δεν κατεβαίνουν παρά ελάχιστα τις περιόδους των εκπτώσεων. Ας προσαρμοστούν λοιπόν στη νέα οικονομική πραγματικότητα των καταναλωτών, αντί να ψάχνουν υπεύθυνους στους εμπόρους των παζαριών. Αλλιώς, θα ανακυκλώνουν τα εμπορεύματά τους από εποχή σε εποχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...