Να αγοράσει την εμπιστοσύνη των αγορών προσπαθεί η Deutsche Bank

Να αγοράσει την εμπιστοσύνη των αγορών προσπαθεί η Deutsche Bank

Κατηγορία

kchalkiadakis
Παρασκευή 12/02/2016 – 21:59

Να αγοράσει την εμπιστοσύνη των αγορών προσπαθεί η Deutsche Bank

Την επαναγορά ομολόγων της συνολικού ύψους 5,4 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Deutsche Bank, σε μία προσπάθεια να πείσει τους επενδυτές, ότι διαθέτει την ρευστότητα να ανταπεξέλθει στην ίσως ποιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της. Αν και η κίνηση αυτή από μόνη της δεν αλλάζει τα δεδομένα με τις μετοχές της τράπεζας να έχουν υποχωρήσει σχεδόν 40% από την αρχή του χρόνου και την συνολική έκθεσή της σε ομόλογα να φτάνει κοντά στα 53 δισ., όμως η διοίκηση του γερμανικού κολοσσού, ποντάρει ότι θα είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξει την γνώμη των αγορών. Αμέσως μετά την ανακοίνωση οι επενδυτές έδειξαν την ικανοποίησή τους,  οδηγώντας την μετοχή σε άνοδο πάνω από 9%.

  Η τράπεζα στη σχετική  ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι διαθέτει «ισχυρή και σταθερή ρευστότητα», που της επιτρέπει να πραγματοποιήσει επαναγορά ομολόγων, μειώνοντας ανάλογα και τις υποχρεώσεις της  χωρίςνα βγει εκτός στόχων του προγράμματος χρηματοδοτήσεων το 2016.
  Η αγορά ομολόγων θα είναι και σε ευρώ και σε δολάρια. Τρία δισ. ομόλογα σε ευρώ και τα 2,4 δισ. σε δολάρια. Σύμφωνα με την τράπεζα, η επαναγορά του χρέους της σε δολάρια θα χρειαστεί 20 εργάσιμες ημέρες για να ολοκληρωθεί, ενώ το κομμάτι που είναι σε ευρώ θα κρατήσει 7 εργάσιμες.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...