Να μη μιλάμε;

Να μη μιλάμε;

Ενοχλήθηκαν διάφοροι «κοσμοπολίτες», εκ δεξιών και εξ αριστερών, επειδή, λέει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπενθύμισε στην άλλη πλευρά, ορισμένα ιστορικά δεδομένα.

Έφτασαν, μάλιστα, μέχρι του σημείου, να συνταχθούν ή να επιδείξουν κατανόηση, στην, στα όρια της ύβρεως, επιθετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών! Το πιθανότερο είναι ότι ενοχλούνται, γενικώς, από το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει άποψη και εννοεί να την εκφράζει, ή αυτή καθαυτή η παρουσία του, στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Επί της ουσίας, όμως, τι υποστηρίζουν; Ότι δικαιούται ο κ. Ερντογάν, όντας ο «απόλυτος άρχων», στη γείτονα χώρα, να κάνει λόγο για τα «σύνορα της καρδιάς» του(ς), να ζητά τροποποίηση διεθνών συνθηκών, να αμφισβητεί τμήματα του εθνικού μας χώρου, αλλά δε μπορεί ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που, στο κάτω της γραφής, δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες, να υπενθυμίζει, απλώς, τι συνέβη στο παρελθόν, ποια ήταν τα όρια του Ελληνισμού, ή πως, όταν χρειάστηκε, υπερασπιστήκαμε και δια των όπλων, τον εθνικό μας χώρο; Άραγε, θα εγκαλέσουν και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που, με διαφορετική διατύπωση, επανέλαβε το ίδιο; Αλήθεια, υπάρχει αμφιβολία ή διαφορετική γνώμη, ως προς το ότι, κατά τη διατύπωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα; Αν αυτό εννοούν, ας το πουν ευθέως.

Σε κάθε περίπτωση, αδικεί και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το να του αποδίδονται επιθετικές ή και «εθνικιστικές» προθέσεις, εξαιτίας κάποιας φράσης που, έστω καθ` υπερβολή ελέχθη, όταν, από τη συστηματική παρακολούθηση των παρεμβάσεων του, προκύπτει ότι στον πυρήνα της επιχειρηματολογίας του, βρίσκεται η υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, στη βάση των, ευνοϊκών για μας, προνοιών του Διεθνούς Δικαίου. Όμως, ας μη γελιόμαστε: Αυτές οι αντιδράσεις, αποκαλύπτουν μια νοοτροπία και μια αντίληψη «κατευνασμού» ή «συμψηφισμού». Την ώρα, δηλαδή,  που οι Τούρκοι αμφισβητούν ευθέως τμήματα του εθνικού μας χώρου, οι Αλβανοί θέτουν ζήτημα Τσαμουριάς ή καταπιέζουν τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και η πολιτική ελίτ της FYROM, επιμένει στην οικειοποίηση της «Μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας, οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας υποστηρίζουν ότι, εμείς θα πρέπει να σιωπούμε και να παραβλέπουμε. Μερικοί προχωρούν περισσότερο, διαβλέποντας αντίστοιχο «εθνικισμό» από τη δική μας πλευρά, που πρέπει, εξίσου, να καταδικάσουμε. Αλήθεια, από πού εκπορεύεται αυτός ο εγχώριος «εθνικισμός» και πως εκφράζεται;

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/324561-Na-me-milame ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...