Να πουν όλη την αλήθεια

ΔΝΤ

Η τελευταία, ωμή, παραδοχή του ΔΝΤ, αφαιρεί πλέον και το τελευταίο «φύλλο συκής» και από τους εγχώριους υποστηρικτές ή και υποβολείς των μνημονιακών πολιτικών, καθώς καταρρίπτει πλήρως, όλη τη μυθολογία των τελευταίων ετών, που οδήγησε σε μια πρωτοφανή συλλογική «αυτοενοχοποίηση».

Πάλι, όμως, οι συντάκτες της «Έκθεσης Αξιολόγησης», του Ταμείου, απέφυγαν να πουν τις κρίσιμες αλήθειες. Για το φερ’ ειπείν, το ad hoc πρόγραμμα, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, δεν απέβλεπε στη σωτηρία της Ελληνικής οικονομίας, αλλά τη διάσωση της Ευρωζώνης, ακριβέστερα των πυλώνων του τραπεζικού της συστήματος. Κερδήθηκε, με άλλα λόγια, πολύτιμος χρόνος, ώστε να μειωθεί η υπερβολική έκθεση των μεγάλων τραπεζών, κυρίως της Γαλλίας και της Γερμανίας, σε Ελληνικά κρατικά ομόλογα. Προκύπτει, άλλωστε, από στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι αυτή η έκθεση είχε μειωθεί αισθητά, στο τέλος του 2011, οπότε, ω του θαύματος, αποφασίστηκε η «γενναία» αναδιάρθρωση του χρέους, που μέχρι τότε θεωρούνταν, περίπου, «απαγορευμένη λέξη». Κάτι που παραδέχεται άλλωστε και ο πρώην σύμβουλος του κ. Μπαρόσο, Γάλλος οικονομολόγος Φιλίπ Λεγκρέν, υπολογίζοντας τη μείωση της έκθεσης των Ευρωπαϊκών τραπεζών στα Ελληνικά ομόλογα, από το 68,8%, το 2010, στο 17,6%, στο τέλος του 2011. Από τα ανωτέρω προκύπτει, εν τέλει, πως η γενεσιουργός αιτία-και για τη «χρεοκοπία» της Ελλάδας-δεν ήταν οι όποιες παθογένειες του ημέτερου παραγωγικού και κοινωνικού σχηματισμού, αλλά η κατάρρευση ενός παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού μοντέλου, μέσω της Lehman Brothers. Αρα ότι, όπως έχει αναγνωριστεί και από πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου, όπως η Λούκα Κατσέλη, δεν είχαμε να κάνουμε με κρίση ελλειμμάτων, ούτε καν με κρίση χρέους, αλλά με κρίση ρευστότητας της παγκόσμιας οικονομίας. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, έγκυρα διεθνή έντυπα, το μεγάλο πρόβλημα, ως προς την Ελλάδα, ήταν τα CDS ( ασφάλιστρα κινδύνου).

Άλλη μεγάλη αλήθεια, που αποφεύγουν να πουν οι «συγγραφείς» του Ταμείου, είναι πως ο τελικός στόχος του σχεδίου, ήταν η μετατροπή της Ελλάδας, σε μια ιδιότυπη «αποικία». Το βλέπουμε να εξελίσσεται αυτές τις μέρες, με τον αφελληνισμό των Ελληνικών τραπεζών και δι` αυτών (μέσω και των «κόκκινων δανείων») της πραγματικής οικονομίας. Η επόμενη φάση, προβλέπει τη δημιουργία «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών», εκτός εθνικής κυριαρχίας και νομοθεσίας.  Οσονούπω στρατηγέ μου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...