Να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με ΠΓΔΜ για λύση στην ονομασία αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο

Να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με ΠΓΔΜ για λύση στην ονομασία αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο

Οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό των Σκοπίων καθώς και τα «αγκάθια» της διαδικασίες, το προσφυγικό και η Συνταγματική αναθεώρηση συζητήθηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, στην Κουμουνδούρου.

Σε εκτενή ενημέρωση για την κατάσταση στα νησιά και για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει το υπουργείο την επόμενη περίοδο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών προχώρησε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Κατά πληροφορίες, οι πρωτοβουλίες θα αφορούν στην αποσυμφόρηση των νησιών και τη βελτίωση του πολιτικού πλαισίου για τα ασυνόδευτα.

Οι εξελίξεις για το Σκοπιανό

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη του Οργάνου για τις επαφές του Νίκου Κοτζιά για το ονοματολογικό. Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν, αλλά παραμένει το «αγκάθι» συνταγματικής αλλαγής του ονόματος. Και εκφράστηκε η βούληση να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση.

Στο τραπέζι και η Συνταγματική αναθεώρηση

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη Συνταγματική αναθεώρηση ο πρωθυπουργός καλωσόρισε την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά σε αντιδιαστολή με τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για τον οποίο σχολιάζουν ότι θέλει να αποφύγει τη συζήτηση ενόψει της διαμόρφωσης ενός προοδευτικού «μπλοκ».

Ωστόσο, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι η Κοινοβουλευτική διαδικασία θα εκκινήσει μετά τον Αύγουστο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/326930-Na-synechistoyn-oi-diapragmateyseis-me-PGDM-gia-lyse-sten-onomasia-apophasise-to-Politiko-Symboylio ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...