Νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα ο υπουργός και ο υφυπουργός Γεωργίας της Παραγουάης

Νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα ο υπουργός και ο υφυπουργός Γεωργίας της Παραγουάης

Ο υπουργός και ο υφυπουργός Γεωργίας της Παραγουάης σκοτώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σε περιοχή στον νότο, γνωστοποίησαν οι Αρχές της χώρας την Πέμπτη.

Το πρωί της Πέμπτης, σωστικά συνεργεία βρήκαν τα συντρίμμια του δικινητήριου αεροσκάφους Μπίτσκραφτ, που κατέπεσε σε ελώδη περιοχή λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Αγιόλας, κοντά στα σύνορα με την Αργεντινή.

Ο υπουργός επέστρεφε στην Ασουνσιόν μετά την επίσκεψη που είχε κάνει στην άρρωστη μητέρα του, η οποία απεβίωσε το πρωί της Πέμπτης, μετά τον θάνατο του γιου της.

Και οι τέσσερις επιβαίνοντες στο μικρό αεροσκάφος σκοτώθηκαν: ο υπουργός Γεωργίας, Λουίς Γνέιτινγ, ο υφυπουργός του Βισέντε Ραμίρες, ένα ακόμη στέλεχος του υπουργείου και ο πιλότος.

«Δεν υπάρχει ουδείς επιζών. Το αεροσκάφος συνετρίβη σε έλος», δήλωσε ο Ρόκε Γκονσάλες, μέλος της ειδικής μονάδας έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με έναν πιλότο που εργαζόταν για το ίδιο υπουργείο, τον Λίνο Πανιάγκουα, το αεροσκάφος είχε στο παρελθόν υποστεί βλάβη στον έναν από τους δύο κινητήρες του.

Το αεροσκάφος έχει διαλυθεί τελείως και βρίσκεται κάτω από το νερό και τη λάσπη, δήλωσε ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Παραγουάης, ο Ρουμπέν Αγκιλάρ. Κινητοποιήθηκαν ελικόπτερα για να ανασύρουν τα συντρίμμια του Μπίτσκραφτ.

Η έρευνα για να εντοπιστεί το αεροσκάφος διήρκεσε 14 ώρες από την εξαφάνισή του στις 6:22 το απόγευμα της Τετάρτης (01:22 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας). Βρέθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το απόγευμα της Πέμπτης, σωστικά συνεργεία μπόρεσαν να ανασύρουν τα πτώματα των θυμάτων, χωρίς να μπορέσουν να τα αναγνωρίσουν. Μεταφέρθηκαν σε νεκροτομείο για νεκροψία-νεκροτομή.

Τη στιγμή του ατυχήματος, σύμφωνα με τις Αρχές, είχε σχεδόν νυχτώσει και στην περιοχή έπεφτε ψιλόβροχο. Οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου κατέγραψαν τα τρία πρώτα λεπτά της πτήσης, πριν το αεροσκάφος κάνει απότομη στροφή.

Ο 50χρονος Γνέιτινγ, που είχε σπουδάσει κτηνίατρος, ήταν στενός συνεργάτης και άνθρωπος εμπιστοσύνης του απερχόμενου Προέδρου Οράσιο Κάρτες. Το 2017, στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος Κολοράδο, είχε διεκδικήσει ανεπιτυχώς το χρίσμα για να είναι υποψήφιος αντιπρόεδρος του κόμματος στις εκλογές του Απριλίου του 2018.

Ο Γνέιτινγ προηγουμένως ήταν κυβερνήτης στην Ιταπούα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/338274-Nekroi-se-aeroporiko-dystychema-o-ypoyrgos-kai-o-yphypoyrgos-Georgias-tes-Paragoyaes ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...