Νεκρός στην έπαυλή του ο τραγουδιστής Prince

Νεκρός στην έπαυλή του ο τραγουδιστής Prince

Κατηγορία

kchalkiadakis
Πέμπτη 21/04/2016 – 20:10

Νεκρός στην έπαυλή του ο τραγουδιστής Prince

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΣΗΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ                                                          

Την υπόθεση θανάτου στην έπαυλη του τραγουδιστή Prince στην Μινεσότα των ΗΠΑ, διερευνά η αμερικανική αστυνομία σύμφωνα με το δίκτυο ΤΜΖ.

Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί ποιος είναι ο νεκρός, ωστόσο το ίδιο δίκτυο αναφέρει πως ο 57χρονος τραγουδιστής είναι εκείνος που έχασε τη ζωή του.

«Ο καλλιτέχνης γνωστός ως Prince πέθανε, όπως μαθαίνει το ΤΜΖ. Ήταν 57 ετών. Η σορός του βρέθηκε στο συγκρότημα Πέισλι Παρκ στην Μινεσότα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης», αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο επικαλούμενο «πολλές πηγές».

Αυτός ήταν ο Prince

Ο Prince Rogers Nelson, όπως ήταν το πλήρες όνομα του Prince, γεννήθηκε στη Μινεσότα στις 7 Ιουνίου του 1958. Πήρε το όνομά του από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν πιανίστας και επί σκηνής χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Prince Rogers». Η μητέρα του ήταν τραγουδίστρια της jazz. Στην παιδική του ηλικία υπέφερε από επιληψία και είχε συχνές κρίσεις. Μαζί με την αδερφή του, Tyka, επέδειξαν από νεαρή ηλικία ενδιαφέρον για τη μουσική.

Όταν ήταν σε ηλικία 10 ετών, οι γονείς του χώρισαν, ο Prince πήγαινε συχνά στο σπίτι του πατριού του. Τελικά, έμεινε στο σπίτι ενός γείτονα και έγινε φίλος με τον γιο του, τον Andre Anderson ή όπως είναι σήμερα γνωστός, Andre Cymone. Μαζί συμμετείχαν σε τοπικές μπάντες. Το 1976 ο παραγωγός Chris Moon ηχογράφησε ένα demo με τον Prince και το έδωσε στον επιχειρηματία Owen Husney. Σε ηλικία 17 ετών ο Prince υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία, Warner Bros.

To 1978 κυκλοφόρησε το πρώτο του album με τίτλο «For You», στο οποίο έπαιζε και τα 27 όργανα που ακούγονταν και είχε γράψει όλα τα τραγούδια. Στις συναυλίες τον συνόδευε ο Andre Cymone στο μπάσο, ο Dez Dickerson στην κιθάρα, ο Bobby Z στα drums και οι Gayle Chapman και Doctor Fink στα keyboards. Η πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση έγινε στο Λος Άντζελες μπροστά σε στελέχη της Warner Bros, που δεν πείστηκαν από τις δυνατότητες του τραγουδιστή.

Το επόμενο album του με τίτλο «Prince», έφτασε στο Νο4 του R&B πίνακα του Billboard και παρήγε τα hits «Why You Wanna Treat Me So Sad;» και «I Wanna Be Your Lover». Το συγκεκριμένο album πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το «Dirty Mind» που ακολούθησε, έγινε χρυσό και ένα χρόνο αργότερα και το «Controversy».

Την περίοδο εκείνη ο Prince άνοιγε τις συναυλίες των Rolling Stones. Παράλληλα, έφτιαξε μια side project μπάντα, τους «The Time». Ένα χρόνο αργότερα, κυκλοφόρησε το «1999», που έφτασε στην κορυφή των charts, ενώ το videoclip για το «Little Red Corvette» κονταροχτυπιόταν στο rotation με το «Billie Jean» του Michael Jackson.

To όνομα της μόνιμης μπάντας του ήταν «The Revolution», στην οποία μετά από μερικές αποχωρήσεις, είχαν προστεθεί η Lisa Coleman και ο Brown Mark. Με αυτή τη σύνθεση, ο Prince κυκλοφόρησε το 1984 το «Purple Rain», που πούλησε πάνω από δεκατρία εκατομμύρια αντίτυπα στις Η.Π.Α. και παρέμεινε για 24 εβδομάδες καρφωμένο στην κορυφή του Billboard.

Το ομώνυμο film στο οποίο ο Prince έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, κέρδισε και το βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού. Ο Prince έγινε έτσι ο πρώτος καλλιτέχνης που είχε την ίδια στιγμή Νο 1 album, single και ταινία.

Τα πράγματα δεν ήταν όμως πάντα ρόδινα για τον Prince. Όταν η σύζυγος του Al Gore, πρώην Αντιπροέδρου των Η.Π.Α., Tipper άκουσε την κόρη της να χορεύει με τα γεμάτα ερωτισμό τραγούδια του Prince, απευθύνθηκε στην ένωση «Parents Music Resource» και τα albums του Prince πλέον έφεραν ένα προειδοποιητικό σήμα ακαταλληλότητας για ανηλίκους.

Το 1986 κυκλοφόρησε το «Parade», στο οποίο υπήρχε ένα από τα μεγαλύτερα του hits, το «Kiss» . To «Parade» ήταν ουσιαστικά, το soundtrack της δεύτερης ταινίας του Prince, «Under The Cherry Moon», στην οποία εκτελούσε και χρέη σκηνοθέτη. Οι κριτικές όμως, ήταν απογοητευτικές και δίπλα στο Όσκαρ του πλέον, έπρεπε να τοποθετήσει και ένα Χρυσό Βατόμουρο για την ερμηνεία του. Οι Wendy Melvoin και Lisa Coleman απολύθηκαν, o Bobby Z. αντικαταστάθηκε ενώ ο Doctor Fink παρέμεινε. Νέα μέλη προσλήφθηκαν στη θέση τους, ανάμεσά τους και η χορεύτρια Cat Glover.

Εκτός από τα δικά του τραγούδια, επιτυχία έκαναν και καλλιτέχνες για τους οποίους είχε γράψει κομμάτια, όπως οι Bangles, που με το «Manic Monday» έφτασαν στο Νο2 των αμερικανικών charts. Επίσης, ο Prince συμμετείχε στο album της Madonna «Like A Prayer», παίζοντας κιθάρα στο ομώνυμο κομμάτι και τραγούδησε μαζί της το «Love Song».

Ο Tim Burton του ζήτησε να γράψει ένα τραγούδι για το «Batman», το οποίο πήγε κατευθείαν στο Νο1 των charts. Άλλη μία απόπειρά του στον κινηματογράφο, ήταν το «Graffiti Bridge», το οποίο επίσης σκηνοθέτησε και κυκλοφόρησε μαζί με το ομώνυμο album του. Το φιλμ στέφθηκε με επιτυχία, παρά τις αντιρρήσεις της Warner μετά το φιάσκο του «Under the Cherry Moon». Μετά από αυτή την κυκλοφορία, τα τελευταία από τα αρχικά μέλη των Revolution, Miko Weaver και Doctor Fink αποχώρησαν.

Το 1991 ο Prince εμφανίστηκε πρώτη φορά με τη νέα του μπάντα «The New Power Generation». Το πρώτο τους album στη νέα δεκαετία ήταν το «Diamonds and Pearls» και ένα χρόνο μετά, ακολούθησε το «Love Symbol Album», που είχε ένα σύμβολο-σήμα κατατεθέν στο εξώφυλλό του, έναν συνδυασμό του αρσενικού και του θηλυκού συμβόλου, που ο Prince υιοθέτησε ως το όνομα με το οποίο ήθελε πλέον να τον αποκαλούν. Μιας και όμως κανείς δεν μπορούσε να το προφέρει, πλέον ονομάστηκε «The Artist Formerly Known As Prince» ή απλά «The Artist».

Την περίοδο εκείνη, ο Prince ήταν συνεχώς σε κόντρα με τη δισκογραφική του εταιρεία, τη Warner, καθώς θεωρούσε ότι περιόριζε τον ίδιο και το καλλιτεχνικό του όραμα (είχαν αρνηθεί αρκετές φορές να αναλάβουν την παραγωγή σε διάφορα εγχειρήματά του και τον πίεζαν να μην κυκλοφορεί το ένα album μετά το άλλο). Ήταν επίσης, δυσαρεστημένος με το ελάχιστο promotion στο «The Love Symbol Album». Παρά τις αμφιβολίες, η Warner συμφώνησε για την κυκλοφορία του album «Come», που όμως επιβεβαίωσε όλους τους φόβους των υπευθύνων, καθώς ήταν μια παταγώδης αποτυχία, πουλώντας μόνο 500.000 αντίτυπα.

Το «The Gold Experience» που κυκλοφόρησε σχεδόν ταυτόχρονα, είχε την ίδια τύχη. Το τελευταίο του album με την Warner ήταν το «Chaos and Disorder», που πέρασε επίσης, απαρατήρητο.

Ελεύθερος πλέον από την πίεση της δισκογραφικής, κυκλοφόρησε το «Emancipation», ένα τριπλό cd με 36 τραγούδια, στο οποίο για πρώτη φορά, έκανε διασκευές σε γνωστά τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, όπως το «Betcha by Golly Wow» της Joan Osborne. Την κυκλοφορία αυτή ακολούθησε το «Crystal Ball», ένα album με 5 CD, που οι fans μπορούσαν να παραγγείλουν online πριν από την επίσημη κυκλοφορία.

Παράλληλα, δεν σταμάτησε να “κάνει πόλεμο” στις μεγάλες δισκογραφικές για την πίεση που ασκούν στους καλλιτέχνες. Σε μία από τις εμφανίσεις του μάλιστα, φόρεσε μια μπλούζα με τη λέξη «Slave», δηλώνοντας έτσι το πώς ένιωθε στη Warner.

To επόμενο «σπίτι» του ήταν η Arista Records, στην οποία κυκλοφόρησε το «Rave Un2 The Joy Fantastic». Στην προσπάθεια να προμοτάρει το album του, ο Prince έδωσε τις περισσότερες συνεντεύξεις από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην καριέρα του, αλλά το αποτέλεσμα ήταν και πάλι απογοητευτικό.

Το 1996 παντρεύτηκε την χορεύτρια, Mayte Garcia. Όμως, μια προσωπική τραγωδία τον σημάδεψε, όταν ο γιος τους γεννήθηκε με το σύνδρομο Pheiffer και πέθανε μετά από μια εβδομάδα. Το ζευγάρι χώρισε το 1999. Άλλες διάσημες υπάρξεις με τις οποίες είχε συνδεθεί είναι η Madonna, η Kim Basinger και η Carmen Electra.

Ανακαλύπτοντας ότι το internet ήταν το μέλλον, διέθεσε τα επόμενα albums του –«The Rainbow Children» και «N.E.W.S.»- για download από την ιστοσελίδα του. Το 2004 κυκλοφόρησε το «Musicology», που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και την ίδια χρονιά ανακηρύχτηκε από το Rolling Stone ως ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα έσοδα της χρονιάς.

Ο Prince ήταν μέλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά από το 2001. Πήγαινε σε συγκεντρώσεις και δεν δίσταζε να χτυπάει και την πόρτα ανθρώπων για να συζητήσει μαζί τους για την πίστη. Ήταν επίσης χορτοφάγος και μάλιστα είχε ψηφιστεί ως ο πιο σέξι χορτοφάγος από την οργάνωση για την προστασία των ζώων PETA.

Το 2009 μαζί με το νέο του website LotusFlow3r.com το οποίο επέτρεπε στους χρήστες να κατεβάζουν υλικό, κυκλοφόρησε και το τριπλό album «LOtUSFLOW3R» μαζί με την προστατευόμενή του, Bria Valente με την οποία υπήρξε ζευγάρι.

Ο Prince κυκλοφόρησε το album 20Ten τον Ιούλιο του 2010.

Σε μια συνέντευξη στο Daily Mirror, ο Prince είχε πει, “Tο Internet είναι τελειωμένο. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να δώσω τη νέα μου μουσική στο iTunes ή οπουδήποτε αλλού. Δεν μου δίνουν προκαταβολή γι’ αυτό, και επιπλέον θυμώνουν που δεν το παίρνουν… Τέλος πάντων, όλα αυτά τα ψηφιακά gadgets με τα computer δεν είναι καλά. Το μόνο που κάνουν είναι να γεμίζουν το κεφάλι σου με αριθμούς και αυτό δεν σου κάνει καλό”.

Ο Prince ξεκίνησε την περιοδεία του “Welcome 2 America” στις 15 Δεκεμβρίου 2010, ενώ λίγες ημέρες πριν είχε «μπει», στο Grammy Hall of Fame.

Στις 18 Μαΐου 2011, ανακοινώθηκε ότι ο Prince θα ήταν επικεφαλής στο Hop Farm Festival στις 3 Ιουλίου 2011, πραγματοποιώντας έτσι το πρώτο του σόου στην Αγγλία από το 2007 και την πρώτη του εμφάνιση σε festival στη χώρα.

Το 2014 κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ με τίτλο Plectrumelectrum και Art Official Age, ενώ τα τελευταία του άλμπουμ ήταν τα HITnRUN Phase One και HITnRUN Phase Two που κυκλοφόρησαν το 2015.

Αυτός ήταν ο Prince

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το θάνατο του Prince

“Φωτιά” έχει πάρει ο διεθνής Τύπος μετά το θάνατο του εμβληματικού καλλιτέχνη, Prince.

Μάλιστα, αρκετά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μετέδωσαν διστακτικά την είδηση κάνοντας λόγο αρχικά για κάποιο θάνατο στην έπαυλη του καλλιτέχνη.

“Ο Prince είναι νεκρός- Η σορός του βρέθηκε σε έπαυλη στην Μινεσότα. Νοσηλευόταν επί έξι μέρες στο νοσοκομείο, εξαιτίας μιας σοβαρής γρίπης”, γράφει στο πρωτοσέλιδό της, η Daily Mail.

“Ένας νεκρός στο συγκρότημα «Paisley» του Prince. Αυτή τη στιγμή, ένας θάνατος διερευνάται στη Μινεσότα”, αναφέρει το Fox 9, 

«Ένας θάνατος στην έπαυλη και το στούντιο ηχογράφησης του Prince, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές», γράφει η Daily Mirror.

“Prince: Σοκαριστικός θάνατος στο σπίτι του σταρ – Είναι καλά;” είναι ο τίτλος του Hollywoodlife.

Το CNN γράφει: “Η αστυνομία διερευνά ένα θάνατο στην έπαυλη του Prince. Δεν έχει αναγνωριστεί το πτώμα, αναφέρει ο σερίφης, Τζέισον Καμερούντ.

“O Prince νεκρός: O θρυλικός μουσικός βρέθηκε νεκρός στο στούντιο ηχογράφησης, σε ηλικία 57χρονών”, είναι ο τίτλος του Independent.

Eκατομμύρια χρήστες του Twitter αποχαιρετoύν τον ταλαντούχο Prince

Η ανακοίνωση του θανάτου του Prince είχε ως αποτέλεσμα να κατακλυστεί το Twitter με εκατομμύρια μηνύματα από τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Εκατομμύρια είναι τα tweets σχετικά με τον Prince και oι ετικέτες #RIPPrince και #PurplePrince.

Άλλοι με φωτογραφίες, άλλοι με στίχους και άλλοι με γκράφιτι αποχαιρετούν ο καθένας με το δικό του τρόπο, τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη.

Αυτό που, ωστόσο, ενώνει τις φωνές των θαυμαστών του, στο “ύστατο χαίρε”, είναι το μωβ.

Ο Prince θα μείνει πάντα στις καρδιές τους ως ο μωβ τραγουδιστής που αποθέωσαν για την μουσική του επιτυχία «Purple Rain».

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...