Νικητής ο… αναποφάσιστος

Κλίντον Τραμπ

Μπορεί η τηλεθέαση στη δεύτερη τηλεοπτική μονομαχία των προεδρικών υποψηφίων να ήταν πολύ χαμηλότερη σε σύγκριση με την πρώτη τηλεμαχία, όμως ένας από τους συμμετέχοντες κέρδισε τη γενική αποδοχή και δεν ήταν παρά ένας αναποφάσιστος ψηφοφόρος από το Ιλινόις ο Κένεθ Μπόουν, που προκάλεσε αίσθηση το βράδυ της Κυριακής όταν ρώτησε τον Ντόναλντ Τραμπ και την Χίλαρι Κλίντον για την ενεργειακή πολιτική που θα ακολουθήσουν εάν εκλεγούν!

Ο εύσωμος και μυστακοφόρος κύριος με τα γυαλιά και το κατακόκκινο πουλόβερ έγινε διάσημος και δεν είναι ούτε υποψήφιος, ούτε στέλεχος προεκλογικής εκστρατείας, ούτε δημοσιογράφος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο «ήσυχος Αμερικανός» ο οποίος εργάζεται σε μονάδα παραγωγής ενέργειας, εξήγησε ότι δεν είχε ιδέα για την εντύπωση που έκανε η παρέμβασή του, επειδή στο τηλεοπτικό στούντιο δεν επιτρεπόταν τα κινητά τηλέφωνα… «Όταν μπήκα στο αυτοκίνητό μου και ενεργοποίησα το κινητό είδα ότι 423 άνθρωποι ζητούσαν να τους κάνω φίλους. Τους δέχτηκα όλους και για λίγο αισθάνθηκα ωραία με τον εαυτό μου», είπε ο άνθρωπος που δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις εκλογές που θα κρίνουν ποιος θα κυβερνήσει την παραπαίουσα υπερδύναμη…

Μετά το ντιμπέιτ ο Κένεθ Μπόουν απέκτησε χιλιάδες ακολούθους και στο Twitter. Ορισμένοι μάλιστα αναρτούσαν διάφορα φωτομοντάζ του: ένα παρέπεμπε στην περίφημη προεκλογική αφίσα του προέδρου Ομπάμα, του 2008.

Το περιοδικό GQ «τράβηξε» το αστείο, προτείνοντας μια «στολή Κεν Μπόουν» για το Χάλογουιν που περιλαμβάνει κόκκινο πουλόβερ, γυαλιά, ψεύτικο μουστάκι και μικρόφωνο. Ο Μπόουν διευκρίνισε ότι, παρ’ όλ’ αυτά, ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις εκλογές και θα περιμένει μέχρι και το τρίτο ντιμπέιτ, την επόμενη εβδομάδα.

Το ερώτημα όμως που έθεσε, περί ενεργειακής πολιτικής, είναι θέμα που καίει κάθε οικογένεια και στις ΗΠΑ. Σχετίζεται επίσης με την μεταφορά πετρελαίου από τον Καναδά στις νότιες Πολιτείες της Αμερικής με αγωγό, έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και το οποίο συναντά πολλές αντιδράσεις λόγω των καταστροφών που προκαλεί στο περιβάλλον.

Οι απαντήσεις λοιπόν των δύο υποψηφίων σχετίζονται και με τις θέσεις εργασίας, και με την φτηνότερη ενέργεια και στον αντίποδα με το περιβάλλον. Είναι δύσκολη και αμφίρροπη η μάχη, μεταξύ Κλίντον και Τραμπ και όποιος στηρίζεται στα προγνωστικά των δημοσκοπήσεων των ομίλων, κινδυνεύει να πέσει έξω.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...