Νομοσχέδιο «Τελευταία ευκαιρία», για όσους κρύβουν εισοδήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό

Νομοσχέδιο «Τελευταία ευκαιρία», για όσους κρύβουν εισοδήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό

Το «καρότο» των μεγάλων εκπτώσεων και το «μαστίγιο» των τσουχτερών προστίμων

Τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν αδήλωτα εισοδήματα , εντός και εκτός συνόρων να πληρώσουν φόρο και να τα «σώσουν» θα φέρει σε λίγες ημέρες στην βουλή, το υπουργείο Οικονομικών.

Το νομοσχέδιο της νέας ρύθμισης για την οικειοθελή συμμόρφωση των φορολογούμενων θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τη νομιμοποίηση των αδήλωτων ποσών και σύμφωνα με του Οικονομικού επιτελείου, όσοι τα κρατήσουν «κρυφά» και στην συνέχεια εντοπιστούν από τις ελεγκτικές αρχές, θα βρεθούν αντιμέτωποι με «βαριά καμπάνα» που μπορεί να φτάνει και το σύνολο του μη δηλωθέντος ποσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο του υπουργείου, περιλαμβάνει τον υπολογισμό του φόρου που ίσχυε όταν αποκτήθηκε το ποσό. Το σχέδιο που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τον Μάιο, προέβλεπε συντελεστή φορολόγησης 21% για τη νομιμοποίηση αδήλωτων καταθέσεων έχει απορριφθεί από τους δανειστές και το νέο αναμένεται να είναι αυστηρότερο.

Σημαντικές εκπτώσεις στον φόρο θα προβλέπονται για όσους, επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους,  τα καταθέσουν σε ελληνική τράπεζα ή επενδύοντάς τα εντός συνόρων.

Για παράδειγμα, αν τα αδήλωτα χρήματα που κρατούσε κάποιος σπίτι του μετά την ρύθμιση τα καταθέσει στον λογαριασμό του στην τράπεζα, θα έχει έκπτωση στον φόρο που θα κληθεί να πληρώσει.

Η νέα αυτή ρύθμιση, από την μία δίνει κίνητρα για την δήλωση και των επαναπατρισμό κεφαλαίων που βρίσκονται στο εξωτερικό, λειτουργώντας υποστηρικτικά στην προσπάθεια των τραπεζών για την επιστροφή των καταθέσεων.

Τέτοια κίνητρα, είναι οι σημαντικές εκπτώσεις που θα προβλέπονται στον βεβαιωμένο φόρο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα φτάνουν ακόμα και στο 50% του φόρου.

Από την άλλη υπάρχει το φόβητρο των μεγάλων προστίμων, αλλά και η ισχυρή πιθανότητα πως αυτή θα είναι και η τελευταία ευκαιρία για όσους έκρυψαν τα εισοδήματά τους, να προχωρήσουν στην νομιμοποίησή των κεφαλαίων τους.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...