Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Κατηγορία

phpanos
Παρασκευή 08/04/2016 – 16:07

Γερούν Ντάισελμπλουμ

«Δεν υπάρχει προθεσμία για την ελληνική αξιολόγηση» κατέστησε σαφές ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και Θεσμών.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα η πρώτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει μία σειρά δύσκολων μέτρων.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε κάθε τόνο, ότι η ίδια επιδιώκει η αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι συνέπειες ενός ακόμη μακρόσυρτου γύρου διαπραγματεύσεων.   

Οι επαφές – τουλάχιστον σε επίπεδο επικεφαλής – έχουν διακοπεί για σήμερα και αναμένεται να συνεχιστούν αύριο, όπου επί τάπητος θα τεθεί η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

O Ντάισελμπλουμ στη συνέχεια, διαβεβαίωσε ότι δεν αναμένει «μία ακόμη ελληνική κρίση» και ξεκαθάρισε ότι το τελευταίο διάστημα έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος.

Καταλήγοντας, εκτίμησε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα διαφανεί κατά πόσο Ελλάδα και θεσμοί θα καταλήξουν σε συμφωνία.
 
Σημειώνεται ότι το επόμενο Eurogroup είναι προγραμματισμένο για τις 22 Απριλίου.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...