Ντάισελμπλουμ: Είμαστε έτοιμοι να ασχοληθούμε σοβαρά με το ελληνικό χρέος

Πέμπτη 02/06/2016 – 18:28«Η ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»                                                                                       Σταθερότητα και εμπιστοσύνη χρειάζεται η ελληνική Οικονομία, για να επιστρέψουν οι επενδυτές, τόνισε ο πρόεδρος  του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής Συνόδου Επιχειρηματικότητας.
Η ελληνική πλευρά, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε αυτή την κατεύθυνση και εμείς, «είμαστε έτοιμοι να ασχοληθούμε σοβαρά με το χρέος».
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, προσέθεσε πως, στην Ελλάδα «έχουμε γυρίσει σελίδα» και πως τώρα το σημαντικό είναι η τήρηση των ελληνικών δεσμεύσεων. Για το νέο υπέρ-Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων από το οποίο οι δανειστές περιμένουν να πληρωθούν, είπε πως είναι σημαντικό να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, αλλά «η Ελλάδα δεν χρειάζεται να πουλήσει τα πάντα». 
Ειδικά, για την αλλαγή κλίματος στην ελληνική Οικονομία και την αβεβαιότητα που υπήρχε το διάστημα πριν την συμφωνία είπε πως, «η σταθεροποίηση είναι το κλειδί για την Αθήνα, χρειάζεται εμπιστοσύνη για να επιστρέψουν οι επενδυτές».
Σχετικά με τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτό το πεδίο, συμπλήρωσε πως, έχουν κάνει μεγάλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση». 
Για το φλέγον θέμα του χρέους, ο Ολλανδός πολιτικός τονισε πως,  «Πλέον είμαστε έτοιμοι να ασχοληθούμε σοβαρά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους».
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...