Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν ακραία μέτρα!

Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν ακραία μέτρα!

Ντάισελμπλουμ: Ντάισελμπλουμ: Θα αδειάσω ένα μπουκάλι ούζο όταν βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο

σε ομιλία του στο London School of Economics μια μόλις μέρα πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του. Συγκεκριμένα, παραδέχθηκε ότι έχει κάνει λάθη και τόνισε ότι έχει μετανιώσει για ορισμένα πράγματα, ενώ δεν δίστασε να ζητήσει συγγνώμη για παλιότερη εμπρηστική δήλωσή του, με την οποία υποστήριζε ότι οι χώρες του νότου ξοδεύουν τα χρήματα τους σε ποτά και γυναίκες!

Εμφανώς πιο χαλαρός, ο πρώην άκαμπτος Πρόεδρος του Eurogroup, είπε ότι

Σύμφωνα με ανταπόκριση του «Real fm 97,8», αναφερόμενος στο γεγονός, ότι σε ολόκληρη την Ευρωζώνη διασώθηκαν οι τράπεζες σε βάρος των φορολογουμένων, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε, ότι «η διάσωση των τραπεζών με αυτό τον τρόπο είχε μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο».

 Επιπλέον, δήλωσε, ότι ήταν λάθος του που επέτρεψε τα δύσκολα μέτρα να μην μπουν στην αρχή του μνημονίου.

Στον αντίποδα, είχε μόνο καλά πράγματα να πει για τη σημερινή κυβέρνηση, στη μετά – Βαρουφάκη εποχή, για την οποία υπογράμμισε, ότι

Για την δύσκολη σχέση του με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε, ότι

Γενικότερα για την Ελλάδα, τόνισε ότι,

Αν και δεν είχε πει κουβέντα, όταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απειλούσε την Ελλάδα με Grexit,   τώρα που αποχώρησε από το Eurogroup, είπε ότι αν και έχουν ειπωθεί πολλά για το σχέδιο Σόιμπλε περί προσωρινού «Grexit», στην πραγματικότητα,  ήταν οι χώρες της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης (πολλές από τις οποίες με χαμηλότερο κατά κεφαλήν πλούτο απ’ ότι η Ελλάδα) που είχαν περισσότερο χάσει την υπομονή τους.

Ο  απερχόμενος επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ έδωσε και συνέντευξη στους Financial Times, την τελευταία τους ως Πρόεδρος, στην οποία όπως ήταν αναμενόμενο, αφιέρωσε αρκετό χρόνο στην Ελλάδα αλλά και στις σχέσεις των ευρωπαίων εταίρων με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών των Ευκλείδη Τσακαλώτο. Συγκεκριμένα, είπε  ότι

Ο ίδιος, παραδέχτηκε ότι κάποια από τα μέτρα που έπρεπε να λάβει η Ελλάδα για να διορθώσει τα κατεστραμμένα δημόσια οικονομικά της ήταν «ακραία», όμως οι συζητήσεις έχουν στραφεί τώρα από το ‘σφίξιμο του ζωναριού’ στις μεταρρυθμίσεις.

Σχετικά με το  τρίτο μνημόνιο που οριστικοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2015 μετά από ένα ταραχώδες εξάμηνο κατά το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, πολέμησαν με τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης για τους όρους που συνόδευαν τα δάνεια διάσωσης.

Για τον «περίεργο»  διάλογό του με τον Γιάνη Βαρουφάκη κατά την πρώτη συνάντησή τους στην Αθήνα, παραδέχτηκε ότι είπε στον Έλληνα ομόλογό του ότι «σκότωσες την τρόικα» και ότι «αν θες να συνεχίσεις να συνεργάζεσαι με τους εταίρους σου στην ευρωζώνη θα πρέπει να εργάζεσαι με την τρόικα και άρα λέγοντας “αντίο στην Τρόικα” λες “αντίο στο ευρώ”».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, δεν άργησε να απαντήσει σχολιάζοντας  τη δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ στους Financial Times, με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο, αποκαλόντας τον πρώην Πρόεδρο του Eurogroup, «υπάλληλο του Σόιμπλε».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/317251-Ntaiselmploym-Sten-Ellada-epharmostekan-akraia-metra ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...