Ντενκτάς για Κυπριακό: «Θέλουν να υπογράψουμε μια συμφωνία υπό πίεση»

Ντενκτάς για Κυπριακό: «Θέλουν να υπογράψουμε μια συμφωνία υπό πίεση»
«Δεν έχει αλλάξει κάτι για τους Ελληνοκύπριους και δεν θέλουν να μοιραστούν ο,τιδήποτε με τους Τουρκοκύπριους», υποστήριξε ο πρόεδρος του τουρκοκυπριακού «Δημοκρατικού κόμματος – Εθνικές δυνάμεις», Σερντάρ Ντενκτάς.
Επεσήμανε μάλιστα ότι οι ξένες δυνάμεις θέλουν να κάνουν τους Τουρκοκύπριους υπηκόους της ΕΕ που θα ξέρουν τούρκικα σε ένα ελληνικό νησί. «Αυτή είναι η πρόθεσή τους. Και αυτό το λένε ξεκάθαρα».

Ο λεγόμενος «αναπληρωτής πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους είπε ότι η ασυμφωνία έχει περάσει τον μισό αιώνα στην Κύπρο.
«Οι Ελληνοκύπριοι σε εκείνη την πλευρά και εμείς σε αυτή έχουμε δημιουργήσει διαφορετικές ζωές. Ακόμη και εάν δεν αναγνωρίζεται πολιτικά, έχουν δημιουργήσει ένα κράτος», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος. Οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν δικαίωμα να κρατούν τους Τουρκοκύπριους μακριά από τον κόσμο άλλα 10 χρόνια, συνέχισε, λέγοντας ότι και από τις δύο πλευρές δίδονται θετικά μηνύματα προς τα έξω.

«Ότι σε 3 μήνες θα υπάρχει λύση και ότι είμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ευκαιρίας, εγώ τέτοιο πράγμα δεν είδα στο τραπέζι». Ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι ζουν υπό «εμπάργκο» και οικονομικές δυσκολίες ενώ στον «νότο» υπάρχει οικονομική κρίση και αυτές τις αρνητικές συνθήκες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ΗΠΑ, ΕΕ και ΟΗΕ.

«Θέλουν να μας βάλουν να υπογράψουμε με πίεση μια συμφωνία. Θα πάει σε δημοψήφισμα. Ίσως με διάφορους χειρισμούς θα αναγκάσουν τον λαό να πει ναι. Και για τα σημάδια των προβλημάτων μετά δεν νοιάζεται κανείς». Εάν υπάρχει, είπε, σεβασμός από την μια πλευρά για τα σύνορα, τα δικαιώματα και της κυριαρχία της άλλης, τότε αυτή η συμφωνία μπορεί να ισχύσει, «αλλά στην Κύπρο δεν υπάρχει αυτός ο σεβασμός. Όσο δεν υπάρχει όποια συμφωνία και αν υπογράψετε, υπογράψτε τη, δεν θα είναι εύκολο να προχωρήσει».

Αναφερόμενος στην πρόταση για το εδαφικό (επιστροφή εδαφών) ο κ. Ντενκτάς είπε ότι με αυτή το 1/3 του πληθυσμού που ζει τώρα στα κατεχόμενα θα πρέπει να επαναγκατασταθεί και μεγάλο ποσοστό αυτών θα γίνουν για τρίτη ή τέταρτη φορά πρόσφυγες.

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...