Ντοκιμαντέρ του Ρον Χάουαρντ για τους Beatles

Ντοκιμαντέρ του Ρον Χάουαρντ για τους Beatles
Εγκεκριμένη από εναπομείναντα μέλη και κληρονόμους, η ταινία θα είναι έτοιμη τέλη του 2015.
Ο Ρον Χάουαρντ, ο 60χρονος αμερικανός σκηνοθέτης που κέρδισε Όσκαρ για το βιογραφικό δράμα «Ένας υπέροχος άνθρωπος» (2002) και που πέρυσι μας έδωσε το πολύ καλογυρισμένο «Rush», θα σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τους θρυλικούς Beatles. Και πιο συγκεκριμένα, με άξονα την αμίμητη πορεία της αγγλικής μπάντας από το Cavern Club του γενέθλιου Λίβερπουλ το 1960, έως την τελευταία επίσημη συναυλία τους στο Σαν Φρανσίσκο το 1966, μετά από 166 gigs σε 90 πόλεις και δεκαπέντε χώρες του πλανήτη.

Σύμφωνα με τον Χάουαρντ, το ντοκιμαντέρ –που θα γυριστεί με τις ευλογίες και τη συνεργασία των σερ Πολ ΜακΚάρτνι, Ρίνγκο Σταρ, Ολίβια Χάρισον και Γιόκο Όνο, και θα είναι έτοιμο για πρεμιέρα γύρω στα τέλη του 2015– θα διερευνά το γιατί οι Beatles έγιναν τόσο δημοφιλείς με αναφορές στο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της εποχής.

Πρόκειται για το δεύτερο μουσικό ντοκιμαντέρ με το οποίο καταπιάνεται ο καταξιωμένος σκηνοθέτης (μετά το περσινό «Made in America» με θέμα την περιοδεία του Jay-Z) και θα περιλαμβάνει εκτεταμένα στιγμιότυπα από συναυλίες των «Σκαθαριών», καθώς και μέχρι τούδε ανέκδοτο υλικό από φωτογραφίες και φιλμ θαυμαστών, τα οποία η παραγωγή μάζεψε μεθοδικά μετά από… επίσημο διαδικτυακό κάλεσμα. Αναφερόμενος στο όλο πρότζεκτ ο Χάουαρντ δήλωσε παιδιόθεν φαν των Beatles, χαρακτήρισε «εκπληκτική» την  ιστορία «τεσσάρων νεαρών που ξεσήκωσαν ολόκληρο τον κόσμο το 1964» [σ.σ. μετά την «ιστορική» τους εμφάνιση στο τηλεοπτικό σόου του Εντ Σάλιβαν], ενώ τόνισε πως το κορυφαίο με τους Beatles είναι πως «αν και οι ίδιοι ήταν τόσο μοναδικοί, μπορούσε ο καθένας να ταυτιστεί μαζί τους».

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...