Ντομπρόβσκις: Οι επιπτώσεις του Brexit θα εξαρτηθούν από το μοντέλο συνεργασίας Ε.Ε. – Βρετανίας

Δευτέρα 11/07/2016 – 18:08

«Οι οικονομικές επιπτώσεις του Brexit θα εξαρτηθούν από το μοντέλο συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βρετανία», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βάλντις Ντομπρόβσκις, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

«Είναι σαφές ότι θα υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αυτές θα είναι σημαντικά ηπιότερες έναντι των επιπτώσεων στη βρετανική οικονομία» σημείωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και επισήμανε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εξελίξεις, προκειμένου να μειωθεί η αβεβαιότητα.

Ειδική μνεία έκανε και στη δημοσιονομική κατάσταση σε Πορτογαλία και Ισπανία, καταγγέλλοντας την έλλειψη μέτρων για τη μείωση των ελλειμμάτων.

«Οι όποιες αποφάσεις δεν πρόκειται να ληφθούν πριν την αυριανή συνεδρίαση του Ecofin, στην οποία θα εγκριθεί η έκθεση της Κομισιόν για τις δύο χώρες» δήλωσε, στη συνέχεια.

Όσον αφορά τις ιταλικές τράπεζες, διαβεβαίωσε ότι Βρυξέλλες και Ρώμη συνεργάζονται στενά για το πώς θα λυθούν τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού κλάδου της Ιταλίας.

«Πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τυχόν πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες αλλά και πώς καθησυχάσουμε τους επενδυτές», κατέληξε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...