Ντοπέ η Λισένκο, χάνει το χρυσό του Λονδίνου

Η επανεξέταση των δειγμάτων της έκαψε και την Τατιάνα Λισένκο, με τη Ρωσίδα να βρίσκεται θετική και να χάνει το χρυσό μετάλλιο από το αγώνισμα της σφυροβολίας που είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Σύμφωνα με την πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ, η Λισένκο παραβίασε τους κανονισμούς αντι-ντόπινγκ που ίσχυαν για τους Αγώνες στην αγγλικής πρωτεύουσας και τα επαναληπτικά τεστ που υποβλήθηκε έδειξαν ότι είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και συγκεκριμένα στεροειδών αναβολικών.

«Η επανεξέταση των δειγμάτων της Λισένκο, από τους Αγώνες του 2012, έδειξαν ότι είναι θετική στο απαγορευμένο συστατικό turinabol», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ.

Η Λισένκο, δύο φορές πρωταθλήτρια κόσμου, είχε ήδη τιμωρηθεί και από την IAAF για υπόθεση ντόπινγκ στις αρχές του χρόνου.

Κατέκτησε επίσης τα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2011 και 2013, αλλά δεν έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, λόγω της τιμωρίας που είχε επιβληθεί στους Ρώσους αθλητές από την ΔΟΕ.

Η 33χρονη είχε ήδη εκτίσει άλλη μία ποινή την διετία 2007-2009 για χρήση στεροειδών αναβολικών, έχασε τους Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και, πλέον, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του ισόβιου αποκλεισμού από το άθλημα.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...