Ντράγκι: Αν επιστρέφουν οι Ρώσοι στην Κύπρο είναι θετικό

Ντράγκι: Αν επιστρέφουν οι Ρώσοι στην Κύπρο είναι θετικό
Αναφορά στην Κύπρο έκανε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, σε δηλώσεις ύστερα από την απόφαση της Τράπεζας να διατηρήσει στο ίδιο χαμηλό επίπεδο το επιτόκιο.
Ο κ. Ντράγκι απάντησε και σε ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο σχετικά με το αν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κεφάλαια που φεύγουν από τη Ρωσία λόγω της κρίσης κατευθύνονται σε χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Κύπρος.

«Εμείς (η ΕΚΤ) δεν έχουμε κάποια ένδειξη για τη ροή κεφαλαίων από τη Ρωσία, άλλα αν πηγαίνουν στην Κύπρο, αυτό δείχνει ανάκτηση της εμπιστοσύνης για την πολιτική που ακολουθείται (στην Κύπρο)», ανέφερε, προσθέτοντας πως «απ’ ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω, η κυπριακή κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά το πρόγραμμα προσαρμογής και τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά, υπάρχει και η σταδιακή άρση του περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων, που είναι άλλη μια ένδειξη ότι η εμπιστοσύνη φαίνεται να έχει επιστρέψει», κατέληξε.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρθηκε επίσης στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, υπογραμμίζοντας ότι χάρις στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έκαναν «βλέπουμε πολύ σημαντικά σημάδια ανάκαμψης των οικονομιών τους».

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...