Ντράγκι: Πιέζει να μπουν οι ελληνικοί τίτλοι στο πρόγραμμα αγοράς ABS

Ντράγκι: Πιέζει να μπουν οι ελληνικοί τίτλοι στο πρόγραμμα αγοράς ABS
Παρότι αξιολογούνται με junk – Με τον τρόπο αυτό, θα αποδεσμευτεί ρευστότητα δισ. ευρώ των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τους Financial Times

Ο Μάριο Ντράγκι θα πιέσει ώστε να γίνουν αποδεκτά στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΚΤ για την αγορά τιτλοποιήσεων δανείων (ABS) οι ελληνικοί και κυπριακοί τίτλοι με junk αξιολογήσεις, γράφουν οι Financial Times.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου για την αγορά ABS και καλυμμένων ομολόγων την Πέμπτη, σε μία προσπάθεια να τονώσει την οικονομία της Ευρωζώνης και να  ενθαρρύνει το δανεισμό προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας.

Όπως αναφέρουν οι FT, επικαλούμενοι πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα, το δ.σ. της ΕΚΤ, υπό τον Ντράγκι, θα προτείνει τη χαλάρωση των απαιτήσεων για την ελάχιστη αξιολόγηση των τίτλων που γίνονται αποδεκτοί στο πλαίσιο του προγράμματος. Στόχος είναι να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα τα πιο ασφαλή κομμάτια των ελληνικών και κυπριακών ABS (senior tranches).

Μία τέτοια κίνηση θα αποδέσμευε δισ. ευρώ από τη ρευστότητα των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών. Όπως λέει ανώτερος Έλληνας τραπεζίτης, «αυτό θα είχε σημαντική θετική επίδραση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία».

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...