Ντόλιος: «Δεν έπρεπε ο Βενιζέλος να χρησιμοποιήσει τέτοιες εκφράσεις»

Ντόλιος: «Δεν έπρεπε ο Βενιζέλος να χρησιμοποιήσει τέτοιες εκφράσεις»
“Εκτιμώ ότι δεν έπρεπε ο πρόεδρος να χρησιμοποιήσει τέτοιες εκφράσεις, διότι προσβάλλονται πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με λειτουργίες «πέμπτης φάλαγγας»” δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το βράδυ της Πέμπτης.

“Αντιλαμβάνομαι και τη φόρτισή του, διότι ακούει τα εξ αμάξης, είτε έχει είτε όχι ευθύνες, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία στις αντιλήψεις και στις εκφράσεις μας. Νομίζω ότι δεν αντιλήφθηκα να υπάρχουν ούτε κατά διάνοια σύντροφοι που να υπονόμευσαν την προσπάθεια που γινόταν. Πρέπει να επιλέγεται ως τρόπος αντιμετώπισης μιας σειράς ζητημάτων, μεταξύ αυτών και της ηγεσίας, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να είναι καταστατικό.

Δεν υπάρχει δυνατότητα να τεθεί, όμως, με αυτό θέμα ηγεσίας στο συνέδριο, διότι το καταστατικό προβλέπει ότι η ηγεσία εκλέγεται από τη βάση και όχι από το συνέδριο. Θα πρέπει το συνέδριο να αποφασίσει και στη συνέχεια να προσφύγουμε στη βάση. Δεν έχει συμβεί ξανά αυτό και νομίζω ότι θα πρέπει να συγκληθούν τα όργανα, Πολιτικό Συμβούλιο και Κεντρική Επιτροπή, εφόσον η ηγεσία δεν το θέσει από μόνη της. Έτσι πρέπει να τίθενται τα ζητήματα” είπε ο κ. Ντόλιος μιλώντας στο Βήμα Fm.

“Θεωρώ ότι η σύνθεση στο χώρο μας είναι μείζον ζήτημα, για να μπορέσουμε με στοιχειώδη αξιοπιστία να συζητήσουμε για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου σχήματος, το οποίο θα μπορούσε να εκφράσει αυτό που ονομάζουμε Κεντροαριστερά στην Ελλάδα και είναι ένας υπαρκτός, κοινωνικά και πολιτικά, χώρος.

Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να σκέπτεται ανώμαλες συμμαχίες ή αντιμνημονιακά τερατουργήματα. Το 90% των ψηφοφόρων του προέρχεται από τη σοσιαλδημοκρατία και προς τα εκεί πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες. Στη στρατηγική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει την υπέρβαση να την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο δεν την κάνει, τότε αυτή δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά. Υπάρχουν δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθαρά σοσιαλδημοκρατικές και θα πρέπει να μιλήσουμε για τη σοσιαλδημοκρατία, και στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μιλήσουν” τόνισε ο κ. Ντόλιος.

“Ο τρόπος που εμφανίστηκε το θέμα αυτό και συζητήθηκε, δεν προσθέτει με θετικό τρόπο στο διάλογο που ούτως ή άλλως θα άνοιγε, διότι η αριθμητική δεν μπορεί να αγνοηθεί. Δεν είναι θετικό το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά χωρίς αμφιβολία η προεξόφληση της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ μήνες και εβδομάδες πριν τις εκλογές δημιούργησε ένα κλίμα στο οποίο το 8% εμφανίστηκε ως μεγάλη επιτυχία.

Το ΠΑΣΟΚ διεσώθη. Επομένως, μπορούμε να μιλάμε όλοι για μια καινούργια αφετηρία, η οποία, όμως, δεν θα προσφεύγει σε κακές στιγμές του παρελθόντος και έχω τη γνώμη ότι φράσεις περί ατοπημάτων ή πέμπτης φάλαγγας είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσουν αντανακλαστικά και να ανασύρουμε από το παρελθόν μια σειρά καταστάσεων και να υπάρξουν ανταπαντήσεις που δεν θα έχουν περιεχόμενο πολιτικής αντιπαράθεσης”, συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...