Νωρίς να μιλάμε για νέο swap ομολόγων, λένε κύκλοι του ΥΠ.ΟΙΚ.

Νωρίς να μιλάμε για νέο swap ομολόγων, λένε κύκλοι του ΥΠ.ΟΙΚ.

Είναι νωρίς να μιλάμε για νέα ανταλλαγή ομολόγων, τονίζουν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών. Μετά το δημοσίευμα του Reuters, που ήθελε το οικονομικό επιτελείο να προετοιμάζει νέα έκδοση ομολόγων για να προχωρήσει σε ανταλλαγή με παλαιότερους τίτλους, που είχαν εκδοθεί το 2012 στο πλαισιο του PSI, γνώστες των εξελίξεων τονίζουν ότι περιλαμβάνεται στους στόχους του υπουργείου αλλά αυτή την ώρα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις. 

Πρόκειται για ένα βήμα το οποίο πρέπει να γίνει πριν το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο  του 2018, με στόχο να βελτιώσει την καμπύλη ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και να ομαλοποιήσει τις πληρωμές χρέους για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ανταλλαγή (swap) των ομολόγων υπάρχει στην ατζέντα εδώ και αρκετό καιρό αλλά το πότε θα γίνει εξαρτάται από το διεθνές περιβάλλον και άλλους παράγοντες.  

Αφού παρθεί η απόφαση για το swap, θα οριστικοποιηθεί και το πώς ακριβώς θα γίνει.  Δηλαδή, με πόσες νέες εκδόσεις, θα γίνει κ.α.  «Κλειδί» στην διαδικασία, θα είναι ο χρόνος που θα πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/302146-Noris-na-milame-gia-neo-swap-omologon-lene-kykloi-toy-YP-OIK ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...