Νότια Κορέα : Προβλέπει νέες απειλές από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Νότια Κορέα : Προβλέπει νέες απειλές από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Νότια Κορέα αναμένει οι απειλές και οι προκλήσεις, από την Βόρεια Κορέα , θα αυξηθούν στα μέσα Οκτωβρίου.

Αν η νότια Κορέα αποδειχθεί σωστή, τότε οι προκλητικές πράξεις της Βορείου Κορέας  θα συμπέσουν με την επέτειο της ίδρυσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο Moon Jae-in σήμερα Πέμπτη, ο σύμβουλος για την εθνική ασφάλεια Chung Eui-yong , δήλωσε  ότι η Πιονγιάνγκ θα ενεργήσει γύρω στις 10 και 18 Οκτωβρίου, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

1

Η έκθεση του σύμβουλου ασφαλείας της Νότιας Κορέας έδειξε επίσης τον κίνδυνο να προκληθεί μια στρατιωτική σύγκρουση από “τυχαία περιστατικά”, δήλωσε ο Park Wan-ju, νομοθέτης και εκπρόσωπος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μιλούν για στρατιωτικές και διπλωματικές επιλογές, αλλά η Νότια Κορέα δεν μπορεί να περάσει από τον πόλεμο ξανά », δήλωσε ο Park.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ αντάλλαξαν απειλές και προσβολές που μοιάζουν με πόλεμο πάνω στο πρόγραμμα ανάπτυξης του πυρηνικού προγράμματος και των πυραύλων του Βορρά.

Ερωτηθείς εάν η Κίνα είχε σχέδιο για να ανταποκριθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βόρεια Κορέα, όπως η διασφάλιση πυρηνικών και πυραυλικών εγκαταστάσεων, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου άμυνας Γου Τσιάν δήλωσε ότι «τα στρατιωτικά μέσα δεν μπορούν να γίνουν μια επιλογή» και προτρέπει σε  συνομιλίες για την επίλυση του ζητήματος. Ο κινέζικος στρατός θα κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να προστατεύσει την κυριαρχία και την ασφάλεια της χώρας και την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303159-Notia-Korea-Problepei-nees-apeiles-apo-ton-Kim-Giongk-Oyn ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...