Ν.Δ.: Η κριτική είναι αναγκαία ειδικά για ευαίσθητα ζητήματα όπως η Παιδεία

Τετάρτη 08/06/2016 – 19:27«ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»                                                    «Ο κ. Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αποδεχθούν ότι δικαίωμα να διαδηλώνουν στο πλαίσιο του νόμου, έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες», τονίζει η Νέα Δημοκρατία σε σχόλιό της, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
«Αντιλαμβάνονται, άλλωστε, ότι με την πολιτική και τη στάση τους προκαλούν τις αντιδράσεις της κοινωνίας», προσθέτει η Νέα Δημοκρατία.
Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει γίνει στόχος επιθέσεων και έκανε λόγο για στοχοποίηση, δαιμονοποίηση, γελοιοποίηση, ευτελισμό».
Όπως διευκρίνισε, η κριτική είναι όχι απλά καλοδεχούμενη, αλλά αναγκαία ειδικά για ευαίσθητα ζητήματα όπως η παιδεία. Ωστόσο έκανε λόγο για διαστροφή και παραποίηση των λεγομένων μελών της κυβέρνησης.
«Το κατεστημένο δεν έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η κυβέρνηση δεν είναι παρένθεση» είπε και εν συνεχεία και έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας μίας εικόνας αντιδράσεων «τύπου κατσαρόλας».
Φίλης: To κίνημα «παραιτηθείτε» είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής
«To κίνημα «παραιτηθείτε» είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής» υποστήριξε ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στον «Alpha 9,89», προσθέτοντας «είναι μια κίνηση η οποία δεν έχει ονοματεπώνυμο». 
«Όποιος θέλει μπορεί να οργανώνει ό,τι συγκεντρώσεις θέλει. Δημοκρατία έχουμε. Βεβαίως δεν μπορεί να διοργανώνει κανείς μια υπονομευτική πολιτική παρέμβαση», υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας.
«Το να δημιουργούνται κινητοποιήσεις στη βάση όχι πραγματικών λαϊκών προβλημάτων αλλά στη βάση προφητικών, υποτίθεται εξαγγελιών είναι μια διαδικασία που έχει ελάχιστη σχέση με τη δημοκρατία», πρόσθεσε ο Νίκος Φίλης.
Ακόμα, ο υπουργός Παιδείας για «τζιχαντιστές Μητροπολίτες που χαλάνε την εικόνα της εκκλησίας».
«Υπάρχουν ορισμένοι τζιχαντιστές Μητροπολίτες. Τους καταλαβαίνει ο κόσμος. Οι θεοσεβούμενοι πολίτες ξέρουν και κρίνουν ποια είναι η θεοσέβεια και ποια η χαμηλής ποιότητας πολιτική παρέμβαση εκ μέρους τζιχαντιστών-Μητροπολιτών, που χαλάνε την εικόνα της Εκκλησίας», σημείωσε ο Νίκος Φίλης.
Επίσης, ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε επίσης, χωρίς να κατονομάσει ποιον εννοεί και σε έναν Μητροπολίτη «ανεκδιήγητο… που βγαίνει και διασύρει την Εκκλησία και εξαπολύει μύδρους εναντίον κάθε ανθρώπου που διατυπώνει μια διαφορετική άποψη».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...