Ν.Δ.: Κίνδυνος παραγραφής 30.000 υποθέσεων που μεταφέρονται από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην οποία κάνει λόγο για αδυναμία ελέγχων, αλλά και για κίνδυνο παραγραφής για τις 36.000 υποθέσεις, που, όπως σημειώνει, μεταφέρονται από την Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κατέθεσε στη Βουλή ο τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Την ερώτηση συνυπογράφουν 46 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

«Το συμπέρασμα για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι πλέον ξεκάθαρο: Είτε είναι παντελώς ανίκανοι, είτε καλύπτουν σκόπιμα τη φοροδιαφυγή», ανέφερε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Όπως υποστήριξε, η τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση για την παράταση των χρονικών ορίων παραγραφής 36.000 υποθέσεων έχει σοβαρές αστοχίες και δεν επαρκεί για να αποτρέψει την παραγραφή τους και την απώλεια δημοσίων εσόδων.

«Επιπλέονη κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για το γεγονός ότι προχώρησε στη διάλυση του ΣΔΟΕ, χωρίς να έχει συγκροτήσει από πριν έναν ελεγκτικό μηχανισμό, ο οποίος θα συνέχιζε από την επόμενη μέρα τη δουλειά που έκανε το Σώμα», πρόσθεσε Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον ότι η ανικανότητα της κυβέρνησης συμπλέει με τη σκοπιμότητα», κατέληξε ο τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ν.Δ. για τις νέες επιθέσεις σε εκκλησίες

«Τα χάδια του ΣΥΡΙΖΑ στους αντιεξουσιαστές έχουν σαν μόνο αποτέλεσμα τη διαρκή αποθράσυνσή τους», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία για τις νέες επιθέσεις σε εκκλησίες.

«Μετά την εισβολή τους στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, οι Έλληνες πολίτες βρισκόμαστε μπροστά σε μπαράζ επιθέσεων και βανδαλισμών σε Ιερούς Ναούς στην Κρήτη, στη Νέα Φιλαδέλφεια και τώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει, επιτέλους, να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Και ο κατ’ ευφημισμόν υπουργός Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει τις ευθύνες του, πριν έρθουν ακόμη χειρότερα», προσθέτει η Νέα Δημοκρατία.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...