Ν.Δ.: Ουδέποτε στο Μουσείο της Ακρόπολης έχει γίνει πολιτική εκδήλωση

Τρίτη 14/06/2016 – 17:09Έκπληξη εκφράζει ο τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας,  Κώστας Γκιουλέκας, για την απόφαση της κυβέρνησης να παρουσιάσει το σχέδιό της για «δίκαιη ανάπτυξη» την Πέμπτη στο Μουσείο της Ακρόπολης.
«Ουδέποτε στο Μουσείο της Ακρόπολης έχει γίνει πολιτική εκδήλωση», αναφέρει σε ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.
Ακόμα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συμπληρώνει: «Παρά το γεγονός ότι, κατά καιρούς, έχουν υποβληθεί ανάλογα αιτήματα, το Υπουργείο Πολιτισμού ποτέ δεν τα έκανε αποδεκτά, προβάλλοντας ως λόγο ότι η χρήση του Μουσείου προσφέρεται για αμιγώς πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις».
Επικαλούμενος δημοσιεύματα ο τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ότι «ούτε καν έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση σχετικό αίτημα για τη χρήση του χώρου» και για αυτό συμπληρώνει πως «δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τον λόγο που δεν ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία, αλλά και για τη συνολική συμπεριφορά των κυβερνώντων».
Πάντως, κατά τον Κώστα Γκιουλέκα, το κύριο ερώτημα παραμένει: «Γιατί η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί έναν χώρο Πολιτισμού για μία αμιγώς πολιτική εκδήλωση, όταν, μάλιστα, κάτι ανάλογο ουδέποτε έχει συμβεί στο παρελθόν επειδή δεν συνάδει με το χαρακτήρα και τους σκοπούς που υπηρετεί το νέο Μουσείο της Ακρόπολης;».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...