Ν. Νικολόπουλος: Να ανακληθεί κάθε απόφαση συγχώνευσης των Αστυνομικών Τμημάτων της Αχαΐας

Ν. Νικολόπουλος: Να ανακληθεί κάθε απόφαση συγχώνευσης των Αστυνομικών Τμημάτων της Αχαΐας

Την πλήρη αντίθεση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, τόσο με το σενάριο της συγχώνευσης των Αστυνομικών τμημάτων της πόλεως των Πατρών από πέντε σε δύο, όσο και για την κατάργηση του Τμήματος  της Τροχαίας Αιγίου, του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, αλλά και την συγχώνευση του Α.Τ. Κλειτορίας με αυτό των Καλαβρύτων, εκφράζει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Πρόεδρος του κόμματος και βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος αφού παραθέτει την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, ερωτά με πιο σκεπτικό και ποια λογική προωθείται η συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων στην Πάτρα και την Αχαΐα, την ώρα που η ανασφάλεια των πολιτών έχει φτάσει σε ανησυχητικούς δείκτες και ζητά να ανακληθεί οριστικά και αμετάκλητα ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, ώστε να εξεταστούν στο έπακρο οι ιδιαιτερότητες της περιοχής πριν από οποιαδήποτε αναδιάρθρωση.

Ο βουλευτής επισημαίνει με έμφαση τα επιχειρήματα της ανακοίνωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, η οποία στα κυριότερα σημεία της αναφέρει τα εξής: «Η Ένωση εκφράζει την αντίθεσή της στην προτεινόμενη συγχώνευση των υφιστάμενων πέντε (5) Αστυνομικών Τμημάτων σε δύο (2), η οποία δεν λαμβάνει υπόψη της την πρόταση της Ένωσής μας, η οποία ήταν κοινή με αυτή της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περ. Δυτ. Ελλάδας και της προηγούμενης Περιφερειακής Αστυνομικής Διοίκησης, χωρίς να λαμβάνει υπόψη θέματα πληθυσμιακά, αποστάσεων, της λειτουργίας στην αρκτική (βόρεια) περιοχή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, του Πανεπιστήμιο Πατρών, της Αποκεντρωμένη Διοίκησης, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αθλητικές εγκαταστάσεις, τραπεζικά καταστήματα, υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων και λοιπών φορέων και Δ.Ε.Κ.Ο., εργοστασιακές μονάδες, Χ.Υ.Τ.Α., αρχαιολογικό μουσείο, οικισμούς και μεγάλο τμήμα του Παναχαϊκού όρους καθώς επίσης και μήκος ακτογραμμής περίπου είκοσι (20) χιλιόμετρα με λειτουργούντα την περίοδο πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και αρκετούς καταυλισμούς Ρομά.

Ως εκ τούτου αποτελεί ¨αστοχία¨ η συγχώνευση των υφιστάμενων Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών στην έδρα που λειτουργεί το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, καθόσον πέραν των χωροταξικών προβλημάτων στέγασης στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, που βρίσκεται εντός του ιστορικού κέντρου της πόλεως των Πατρών, θα επιβαρύνει το κυκλοφοριακό αλλά και την ταλαιπωρία συμπολιτών μας ιδιαίτερα αυτών του πρώην Δήμου Ρίου.

Εμμένουμε στην πρότασή μας για τη λειτουργία των τριών (3) Αστυνομικών Τμημάτων στην πόλη των Πατρών διατηρημένου ως έχει Α΄ Αστυνομικού Τμήματος, τη συγχώνευση των Β΄ και Γ΄ Αστυνομικών Τμημάτων στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και τη συγχώνευση του Δ΄ και Ε΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών και λειτουργία του στην έδρα του υφιστάμενου Ε΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών. Ομοίως εκφράζουμε τη διαφωνία μας για την κατάργηση του Τμήματος Τροχαίας Αιγίου και του Αστυνομικού Τμήματος Ακράταν διερωτούμενοι ποια υπηρεσία θα ασκεί καθήκοντα τροχαίας στο Δήμο Αιγιαλείας και ιδιαίτερα στη δεύτερη πόλη του Νομού το Αίγιο αλλά και σε άλλες περιοχές όπως Σελιανίτικα, Διακοπτό, Ακράτα και Αιγείρα και ποια Υπηρεσία θα αστυνομεύει την περιοχή της Ακράτας, που λειτουργούν τραπεζικά καταστήματα και υπηρεσίες και τον ιδιαίτερο φόρτο που δέχεται τόσο τη χειμερινή πολύ δε περισσότερο τη θερινή περίοδο οπού ο πληθυσμός υπερβαίνει τις 30.000 κατοίκους.

Επισημαίνουμε την αναγκαιότητα για ίδρυση Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα, πλήρως στελεχωμένου, στα πρότυπα των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, συμπεριλαμβάνοντας και την Ο.Π.Κ.Ε., και αυτοτελούς Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών συμπεριλαμβάνοντας και την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Κύριε Υπουργέ, Κύριε Γενικέ Γραμματέα, Κύριε Επιτελάρχα, Κύριε Γενικέ Επιθεωρητά Πάγια θέση της Ένωσής μας, αποτελεί η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων αυτών που απόμειναν από το Ν. 4249/14 που κατήργησε 6.700 οργανικές θέσεις Αστυνομικών σε όλη τη χώρα και επιτέλους η Πολιτεία, το Υπουργείο και το Αρχηγείο να δώσουν τη δέουσα προτεραιότητα στην τρίτη πόλη της χώρας την Πάτρα».

Για το συγκεκριμένο θέμα ο Νίκος Νικολόπουλος έχει καταθέσει και επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό προκειμένου να έρθει στην Βουλή και να απαντήσει άμεσα για το μείζον αυτό ζήτημα, που απασχολεί τους κατοίκους της Αχαίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...