Ν. Παππάς: Σαφές μέτωπο με το μνημονιακό πρόγραμμα Μητσοτάκη και άνοιγμα στις προοδευτικές δυνάμεις

Ν. Παππάς: Σαφές μέτωπο με το μνημονιακό πρόγραμμα Μητσοτάκη και άνοιγμα στις προοδευτικές δυνάμεις

«Αυτή η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να συσπειρώσει καινούργιες δυνάμεις και ανοίγει εκ νέου το πολιτικό παιχνίδι», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς

«Η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση συνεργασίας, όχι μονοκομματική, και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κεντρική πολιτική δύναμη στο προοδευτικό φάσμα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας για τον ανασχηματισμό, στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο». Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι το κεντρικό πολιτικό μήνυμα είναι το μήνυμα του ανοίγματος και της ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου και αυτό πρέπει να κρατήσουμε.

Τόνισε ότι προτεραιότητα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο για την κυβέρνηση, είναι το κλείσιμο των μνημονίων το οποίο διαμορφώνει μια νέα κατάσταση. Οι βασικές μας θέσεις μπορούν να συσπειρώσουν ευρύτερες δυνάμεις, συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, και αυτό ανησυχεί τους πολιτικούς μας αντιπάλους που λένε ότι η κυβέρνηση είναι απομονωμένη.

«Αυτή η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να συσπειρώσει καινούργιες δυνάμεις και ανοίγει εκ νέου το πολιτικό παιχνίδι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ν. Παππάς μιλώντας για τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, είπε ότι η Αριστερά αποδεικνύει ότι έχει στελεχιακό βάθος και μπορεί να αναδεικνύει ανθρώπους που είναι όχι μόνο εξοπλισμένοι πολιτικά και ιδεολογικά, αλλά και άρτιοι σε τεχνολογικό επίπεδο. Μιλώντας για τον συνεργάτη του και γγ Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο ο οποίος αναβαθμίστηκε σε θέση υφυπουργού, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι ο κ. Κρέτσος έχει αποδείξει ότι είναι καταρτισμένος αλλά και μελετηρός, και έχει σηκώσει το βάρος των τηλεοπτικών αδειών οι οποίες ολοκληρώνονται, αλλά και το άνοιγμα μιας καινούργιας για τη χώρα, πολιτικής στα οπτικοακουστικά δρώμενα. Προσέθεσε ότι στον ανασχηματισμό υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι, πολλές γυναίκες και υπογράμμισε ξανά ότι το κεντρικό μήνυμα είναι αυτό της διεύρυνσης της απήχησης της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση έχει αυτή τη στιγμή το πλεονέκτημα» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «έχουν ολοκληρωθεί τα μνημόνια και έχουμε προγραμματικά προτάγματα μέσα στο λαό. Από την καθολική παροχή στην Υγεία, το εισόδημα αλληλεγγύης, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, τη ρύθμιση των ΜΜΕ». Αυτές είναι πρωτοβουλίες που δημοσκοπικά έχουν θετικό πρόσημο στην αποδοχή τους, σημείωσε ο Ν. Παππάς. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει ανοιχτές τις πόρτες και να έχει μια εσωτερική παραγωγική λειτουργία. Να ενσωματώνει τάσεις και ρεύματα όπως το καταστατικό του περιγράφει, με θέσεις όχι κενές πολιτικών οι οποίες απλώς κληρονομήθηκαν αλλά με ανοιχτό πολιτικό διάλογο.

Μίλησε επίσης για τρία κεντρικά πολιτικά ζητήματα αυτή τη στιγμή, τα εργασιακά, το φορολογικό αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση αφού οδεύουμε σε εκλογές και σύντομα θα μπουν σε εγρήγορση εκατοντάδες πολίτες που θα είναι υποψήφιοι, ανέφερε. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είπε ο Ν. Παππάς, μπορεί να παρέμβει και στο κεντρικό πολιτικό ζήτημα που είναι η άμβλυνση των κοινωνικών αδικιών.

Προσέθεσε ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν φίλοι του κόμματος που θέλουν να συνεχιστεί η αριστερή πορεία του τόπου και «να διαμορφώσουμε τους όρους με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο πρωταγωνιστή». Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να γίνουν αυτά και να ανατραπούν οι κακές στιγμές της διαπραγμάτευσης, όπως η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου. Η τακτική μας, συνέχισε ο Ν. Παππάς, είναι το σαφές μέτωπο με τον Μητσοτάκη και το μνημονιακό πρόγραμμα που ήθελε -και έλεγε να μην βγούμε από τα μνημόνια. Επειδή ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ένα αντιδραστικό, νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που θέλει να ενισχυθούν οι ανισότητες, πρόσθεσε.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφερόμενος στις προοδευτικές δυνάμεις που ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση, όπως Το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής, είπε ότι σε αυτούς πρέπει να απαντάμε με ψυχραιμία και με προγραμματικά ερωτήματα, όπως ποια θέση θα πάρουν στην επαναφορά των ΣΣΕ και της αρχής της επεκτασιμότητας. Ο Ν. Παππάς είπε ότι μας ακούν άνθρωποι του μεροκάματου και θέλουν οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν για τα ζητήματα τα φορολογικά, για την καθολική παροχή Υγείας κ.λπ. «Πρέπει να απαντάμε με προγραμματικά ερωτήματα και να έχουμε μια ασταμάτητη πολιτική αντιπαράθεση με το μνημόνιο Μητσοτάκη», σημείωσε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστώνεται στην ιστορία ότι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και αυτό το αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό του, αλλά είναι δέσμιος μιας ακροδεξιάς δράκας», σχολίασε κλείνοντας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/340889-N-Pappas-Saphes-metopo-me-to-mnemoniako-programma-Metsotake-kai-anoigma-stis-proodeytikes-dynameis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...