Ν. Υόρκη: 12 νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία (Εικόνες & Βίντεο)

Ν. Υόρκη: 12 νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία (Εικόνες & Βίντεο)

Ν. Υόρκη: 12 νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία (Εικόνες & Βίντεο)

Νέα Υόρκη

Ανάμεσά τους και ένα βρέφος

Φωτιά ξέσπασε σε πολυκατοικία στη συνοικία Μπρονξ της Νέας Υόρκης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης, Μπιλ ντε Μπλέιζιο, τέσσερις τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε στους υψηλότερους ορόφους, διευκρίνισε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ντάνιελ Νίγκρο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από κοινού με τον δήμαρχο. Τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ντε Μπλέιζιο, ο απολογισμός των νεκρών από τη φωτιά είναι ένας από τους βαρύτερους εδώ και «πάρα πολλά χρόνια» στη Νέα Υόρκη.

Οι αρχές ανέφεραν πως οι πυροσβέστες διέσωσαν 12 ενοίκους του κτιρίου.

«Είμαστε σοκαρισμένοι για τις ζωές που χάθηκαν» δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στους δημοσιογράφους

Δύο από τους νεκρούς βρέθηκαν μέσα σε μια μπανιέρα, όπως μετέδωσε το καλωδιακό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NY1.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 19:00 (τοπική ώρα) στην περιοχή Μπέλμοντ του Μπρονξ, στην οποία βρίσκονται κυρίως οικήματα και η οποία είναι γνωστή ως η «Μικρή Ιταλία», πλάι στον Ζωολογικό Κήπο του Μπρονξ και το Πανεπιστήμιο Φόρνταμ.

Η Νέα Υόρκη πλήττεται από κύμα ψύχους, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και ισχυρούς ανέμους, που σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ενίσχυσαν τις φλόγες μέσα στο κτίριο όταν οι ένοικοι άνοιξαν πόρτες και παράθυρα.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Ραφαέλ Γκονζάλες, ο οποίος ζει στην άλλη πλευρά του δρόμου, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό WCBS ότι είδε νεαρούς στην σκάλα κινδύνου του κτιρίου ενώ η φωτιά ήδη μαινόταν. «Αυτό που με ξύπνησε ήταν η οσμή του καπνού, νόμιζα ότι ήταν στο δικό μου κτίριο», εξήγησε.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι πάνω από 160 στελέχη της αναπτύχθηκαν στο σημείο για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιές στη Νέα Υόρκη το 2016 μειώθηκε στους 48, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 100 ετών, αφότου άρχισαν να τηρούνται σχετικά στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης. Τα επίσημα στοιχεία για το 2017 δεν είναι ακόμα διαθέσιμα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/315460-N-Yorke-12-nekroi-apo-photia-se-polykatoikia-Eikones-Binteo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...