Ν.Φίλης: Το μνημόνιο δεν μπορεί να ξηλωθεί

Ν.Φίλης: Το μνημόνιο δεν μπορεί να ξηλωθεί
Το μνημόνιο δεν μπορεί να ξηλωθεί, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.
Ο ίδιος, σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε στο λάθος της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες στο πρώτο διάστημα, ενώ αναφορικά με το χρέος είπε ότι η σχετική Επιτροπή της Βουλής θα υποταχθεί στη διαπραγμάτευση.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του The Press Project, ο κ. Φίλης αναφέρθηκε σε λανθασμένη επιλογή της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες το πρώτo διάστημα της ορμής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ψευδαίσθηση ότι θα υπερίσχυε η Δημοκρατία έναντι των τελεσιγράφων. «Είχαμε λανθασμένη εκτίμηση» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, ο Ν.Φίλης σημείωσε ότι είμαστε στη στιγμή της συμφωνίας και ότι τώρα όλα τα προαπαιτούμενα πρέπει να συμφωνηθούν. «Συμβιβασμός είναι, δεν το κρύβουμε» υποστήριξε, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαφύλαξε μερικά ζητήματα κρίσιμα στη διαπραγμάτευση.

«Δεν σχεδιάστηκε η διαπραγμάτευση με τον αποτελεσματικότερο τρόπο» επισήμανε, ενώ σχετικά με ενδεχόμενη επιλογή ρήξης με τους δανειστές είπε ότι «ρήξη είναι η διαπραγμάτευση που κάνουμε».

Διευκρίνισε, πάντως, ότι ακόμα οι θεσμοί δεν έχουν ενιαία στάση και πως «υπάρχουν ρωγμές».

Όσον αφορά στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι είναι «οι συντάξεις, οι μισθοί, το χρέος, τα πλεονάσματα, η χρηματοδότηση από τους θεσμούς μιας αναπτυξιακής πορείας χωρίς μνημόνια, η ψήφιση εργατικής νομοθεσίας και η δίκαιη λειτουργία – ρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Ως προς τη στάση απέναντι στη συμφωνία, ανέφερε πως ό,τι φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή θα είναι το καλύτερο που μπορεί να επιτύχει και ότι θα εγκριθεί από τη μεγάλη πλειοψηφία.

«Αν δεν έχουμε συμφωνία που να διασφαλίζει χρηματοδότηση, δεν πρόκειται να πληρώσουμε από τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου» είπε.

«Για τίποτε δεν είμαι σίγουρος» συνέχισε, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα συνεχιστεί η λιτότητα. «Το δίλημμα είναι σκληρό. Θα πέσουμε στους δανειστές ή θα παλέψουμε με τη λαϊκή εντολή για αλλαγή στη χώρα» τόνισε.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...