Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Χθες, σύμφωνα με τον Γ. Σταθάκη, ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος των κατεδαφίσεων που περιλαμβάνει 22 παραδοτέα κτίσματα στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών – Σουνίου, στην περιοχή Αγριλέζα και στην περιοχή Μαραθώνα – Διονύσου

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη:

«Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική υλοποιήθηκε με νομοθετικές παρεμβάσεις πριν από λίγες εβδομάδες. Χθες, ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος των κατεδαφίσεων που περιλαμβάνει 22 παραδοτέα κτίσματα στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών – Σουνίου, στην περιοχή Αγριλέζα και στην περιοχή Μαραθώνα – Διονύσου. Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, θα επιταχυνθούν οι κατεδαφίσεις μέσω διαδοχικών νέων προκηρύξεων διαγωνισμών».

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 23/8, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «έχοντας αναλάβει την επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική», προχώρησε, πριν τις σημερινές κατεδαφίσεις , στα παρακάτω βήματα:

  1. Στην προκήρυξη του πρώτου διαγωνισμού για την κατεδάφιση κτισμάτων, στην περιοχή του παραλιακού μετώπου Αθηνών-Σουνίου. Η σχετική πρόσκληση αναρτήθηκε σήμερα και αφορά σε απευθείας ανάθεση έργου αξίας 134.945,7 ευρώ (προ ΦΠΑ), κατά τα οριζόμενα στο αρ.52, παρ.4 του νόμου 4559/2018. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία να υποβάλλουν προσφορές μέχρι το μεσημέρι της προσεχούς Τετάρτης, 29 Αυγούστου.
  2. Στην κοινοποίηση 208 ειδοποιήσεων προς τους ιδιοκτήτες κτισμάτων, στις οποίες διατυπώνεται ρητώς ότι επίκειται η κατεδάφιση αμέσως μετά την παρέλευση 30 ημερών. Συγκεκριμένα προτεραιοποιήθηκαν:
    • 15 κατασκευές σε εθνικούς δρυμούς
    • 105 κατασκευές σε δασικές εκτάσεις σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πάρνηθα, Πεντέλη και Μέγαρα
    • 20 κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών-Σουνίου
    • 35 κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο Μεγάρων
    • 17 κατασκευές στον υγροβιότοπο Βουρκάρι
    • 16 τουριστικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις εστίασης που βρίσκονται σε παραλίες και αιγιαλούς ανά την Αττική
  3. Στην προκήρυξη του πρώτου διεθνούς διαγωνισμού, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, για την κατεδάφιση 300-400 κτισμάτων.

Τέλος, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, καταγράφεται σημαντική πρόοδος στην επιτάχυνση των ελέγχων από τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στην υπόλοιπη χώρα.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/340938-Xekinesan-oi-katedaphiseis-aythaireton ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...