Ξεκίνησε η αμερικανική αεροπορική επιδρομή στο Β. Ιράκ

Ξεκίνησε η αμερικανική αεροπορική επιδρομή στο Β. Ιράκ
Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων έπληξαν θέσεις των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος του Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Επλήγησαν θέσεις του πυροβολικού του ΙΚ, οι οποίες απειλούσαν το αμερικανικό προσωπικό το οποίο εδρεύει στην πόλη Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, διευκρίνισε το Πεντάγωνο.

«Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν πλήγματα εναντίον του πυροβολικού του Ισλαμικού Κράτους. Το πυροβολικό χρησιμοποιείτο εναντίον των κουρδικών δυνάμεων οι οποίες προασπίζουν την Αρμπίλ, πλησίον αμερικανικού προσωπικού», ανέφερε ο ναύαρχος Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Στο μεταξύ οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν σήμερα – Παρασκευή – το μεγαλύτερο φράγμα στο Ιράκ, βόρεια της Μοσούλης, και ελέγχουν πλέον την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση σε μια τεράστια περιοχή της χώρας.

«Το φράγμα της Μοσούλης βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών από χθες (Πέμπτη) το βράδυ», δήλωσε ο Χολγκάρντ Χεκμάτ, εκπρόσωπος των Πεσμεργκά —των ένοπλων τμημάτων των Κούρδων—, που έλεγχαν μέχρι τώρα τις εγκαταστάσεις του υδροηλεκτρικού φράγματος.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από ένα κορυφαίο στέλεχος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης στη Νινευή, της οποίας η Μοσούλη, η οποία κατελήφθη από τους τζιχαντιστές στις αρχές του Ιουνίου, είναι η πρωτεύουσα.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...