Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών

Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών
Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, Τρίτη, η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.
Οι υποψήφιοι έχουν κληθεί από τις 18 Ιουνίου να προσέλθουν στο λύκειό τους, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ο οποίος τους είναι χρήσιμος για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους.

Έτσι, από σήμερα μπορούν, με το password και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr . Έως την ανακοίνωση των βαθμών, οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερώνονται, να μελετούν και να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους, κάνοντας προσωρινή αποθήκευση (πρόχειρο μηχανογραφικό).

Από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ έως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό δελτίο (επιλέγοντας οριστικοποίηση).

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό δελτίο καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή.

Ο υποψήφιος καλό είναι να εκτυπώσει ή/και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό δελτίο (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει τις τελικές προτιμήσεις του.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι οι υποψήφιοι που δεν διαθέτουν υπολογιστή θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές των σχολείων τους για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, αλλά και ότι πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους εμπρόθεσμα γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...