Ξεκινά η η συζήτηση της εξεταστικής για τα Μνημονίων

Ξεκινά η η συζήτηση της εξεταστικής για τα Μνημονίων
Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναμένεται να διεξαχθεί το απόγευμα στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση της κοινής πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ σύστασης εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει τους χειρισμούς των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Τον λόγο αναμένεται να λάβουν και οι πολιτικοί αρχηγοί με τους οποίους θα κορυφωθεί και η πολιτική σύγκρουση.

Από την πλευρά της κυβέρνησης και τον κοινοβουλευτικών ομάδων που την στηρίζουν θα υπάρξει πλήρης καταδίκη τόσο τον χειρισμών που οδήγησαν την χώρα στα Μνημόνια όσο και των πολιτικών που ακολουθήθηκαν με την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων. Ειδική αναφορά δε θα γίνει και στις τελευταίες πράξεις της προηγούμενης κυβέρνησης οι οποίες σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου είχαν ως στόχο να εγκλωβίσουν την διαπραγματευτική ικανότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Από  την άλλη η αντιπολίτευση θα επισημάνει την παράταση της δανειακής σύμβασης που υπογράφηκε πρόσφατα από την παρούσα κυβέρνηση και θα υποστηρίξει πως με αυτή την υπογραφή «στην ουσία δέχθηκε τα Μνημόνια».

Σύμφωνα δε με πληροφορίες ειδική αναφορά θα γίνει και στην αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για την απευθείας ανάθεση ανακατασκευής παλαιών αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού σε αμερικάνικη εταιρία   με αντίτιμο 500 εκατ. ευρώ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι θα μιλήσουν για «υπόθεση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά ικανά για να αναζητηθούν πολιτικές ή άλλες ευθύνες».

Η ολοκλήρωση της συζήτησης αναμένεται μετά τα μεσάνυχτα με την διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας. Για να γίνει αποδεκτή η πρόταση σύστασης εξεταστικής απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των παρόντων αρκεί να μην είναι λιγότεροι των 120. Εφόσον το Σώμα εγκρίνει την πρόταση, τότε αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται η συγκρότηση της επιτροπής και η εκλογή του προεδρείου της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για την θέση του προέδρου προορίζεται ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...