Ξεκινά το μακρινό του ταξίδι ο μυστικός πύραυλος της «SpaceX»

Ξεκινά το μακρινό του ταξίδι ο μυστικός πύραυλος της «SpaceX»

Τι κρύβει η μυστηριώδης αποστολή «Zuma»

H «SpaceX» σχεδιάζει μία άκρως μυστηριώδη διαστημική αποστολή με την κωδική ονομασία «Zuma».

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η ιδιωτική διαστημική εταιρεία, με διευθύνοντα σύμβουλο τον πάμπλουτο επιχειρηματία Έλον Μασκ, θα εκτοξεύσει αύριο έναν πύραυλο επιφορτισμένο να φέρει σε πέρας μία μυστηριώδη κυβερνητική αποστολή.

Το ωφέλιμο φορτίο θα παρέχεται από την τεχνολογία αεροδιαστημικής άμυνας Northrop Grumman και θα εκτοξευθεί από το διαστημικό κέντρο Kennedy στη Φλόριντα.

Αυτή τη φορά λεπτομέρειες δεν αποκαλύφθηκαν από την αμερικανική Αεροπορία, η οποία επιβεβαίωσε την εκτόξευση. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι ο «κυβερνητικός» δορυφόρος θα τεθεί σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη γη και θα συλλέγει φωτογραφίες και πληροφορίες. 

Το SpaceX χρησιμοποιεί πομπούς και δέκτες τηλεμετρίας για την παρακολούθηση της διαδρομής του πυραύλου. Η προσγείωση του δορυφόρου σχεδιάζεται στη ζώνη προσγείωσης 1 στο σταθμό του Canaveral Air Force. 

Τα αμερικανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ακόμη ότι, ένας από τους δορυφόρους που δρομολογήθηκαν υπό παρόμοιες μυστηριώδεις συνθήκες το 2009 και το 2014 χρησιμοποιήθηκε για τη συλλογή πληροφοριών για στρατιωτικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις διαρροές του ιδρυτή του «Wikileaks», Έντουαρντ Σνόουντεν.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/316239-Xekina-to-makrino-toy-taxidi-o-mystikos-pyraylos-tes-SpaceX ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...