Ξεκινά το 9ο ΔΙ.ΧΟΦΕ.Ν. “Μίκης Θεοδωράκης”

Tο 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», θεσμός που έχει καθιερωθεί από το 2001 και οργανώνεται από το Δήμο Ναυπακτίας και τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, την 1η και 2 Ιουνίου 2018.

Στις διήμερες εκδηλώσεις προβάλλεται  το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και η μοναδικότητα του στον Ευρωπαϊκό χώρο.  Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα με συμμετοχή χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ΔΙ.ΧΟ.ΦΕ.Ν,  έχει καταξιωθεί πανελληνίως και έχει καταστήσει τη Ναύπακτο σημείο αναφοράς του χορωδιακού τραγουδιού. Κάθε χρόνο αναβαθμίζεται, χάρη στο υψηλό επίπεδο συμμετοχής ερασιτεχνικών Χορωδιών και την άρτια διοργάνωση και αποτελεί  πυλώνα πολιτισμού και χορωδιακής μουσικής.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να «καταστεί λίκνο του καλού Ελληνικού τραγουδιού», όπως χαρακτηριστικά τονίζει και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Φέτος την  αυλαία ανοίγει  μια μεγαλειώδης συναυλία του διεθνούς φήμης τραγουδοποιού Βασίλη Λέκκα, σε έργα ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, την Παρασκευή 1η Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ., στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα. Συμμετέχει η  Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Todor Kabakchiev. Στο πιάνο η Ζιζή Κορκοντζέλου. Συμμετέχουν επίσης: το Σύνολο Εγχόρδων Δημοτικού Ωδείου Πατρών, η Παιδική Χορωδία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής και η Παιδική Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Πάνου. Παρουσιαστής της βραδιάς ο Βασίλης Τσακίρογλου.  

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με τον χορωδιακό διαγωνισμό 14 χορωδιών από όλη την Ελλάδα το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 14:00 μμ στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα. Την Κριτική Επιτροπή απαρτίζουν οι καταξιωμένοι και διακεκριμένοι συνθέτες και μουσικοί της χώρας μας, Ηλίας Ανδριόπουλος, Νότης Μαυρουδής και Σταύρος Μπερής.  



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...