Ξενοδόχοι: Καμία λογική στην αύξηση του ΦΠΑ

Ξενοδόχοι: Καμία λογική στην αύξηση του ΦΠΑ
Να μην προχωρήσει στη βάναυση, όπως υποστηρίζει, ανακοπή της δυναμικής πορείας του πλέον ελπιδοφόρου τομέα της οικονομίας, με την αύξηση από το 6,5% στο 13% του ΦΠΑ για τις υπηρεσίες διαμονής καλεί την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων
«Ο ξενοδοχειακός κλάδος, όπως και ολόκληρος ο τουριστικός κόσμος, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του αλλά και τη βαθιά ανησυχία του για την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γιάννης Ρέτσος και συμπληρώνει πως «το σκεπτικό και η σκοπιμότητα αυτού του μέτρου δεν αντέχει σε καμία κοινά αποδεκτά λογική».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αύξηση του ΦΠΑ θα επιβαρύνει αιφνίδια το μέσο πακέτο για την Ελλάδα κατά 5%, την περίοδο ακριβώς που ξεκινά ο κύριος όγκος κρατήσεων και ενώ οι τιμές με τους tour operators έχουν συμφωνηθεί με συμβόλαια από το καλοκαίρι.

«Προκαλείται ένα βαρύ πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού, στην πιο κρίσιμη περίοδο, ενώ ακυρώνονται και οι ελπίδες ανάκαμψης του εσωτερικού τουρισμού, που είχαν αναπτερωθεί φέτος» συμπληρώνει η ΠΟΞ.

Παύλος Βογιατζής: Δεν ψηφίζω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

«Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν τίθεται κανένα θέμα περί αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά. Ωστόσο, από τη δική μου πλευρά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω και να δηλώσω κατηγορηματικά πως εάν όντως προκύψει τέτοιο ζήτημα, εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω καμία τέτοια ρύθμιση», δήλωσε ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Παύλος Βογιατζής.

«Οι λόγοι είναι αυτονόητοι, εφόσον κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως και την άμεση οικονομική κατάρρευση των νησιών μας. Οι οικονομίες μας στηρίζονται στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, ενώ έχουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε πέρα από τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου εν γένει, επιπλέον προβλήματα και ελλείψεις στις μεταφορές, τα έργα υποδομών, τις παροχές στην υγεία και την παιδεία», υπογραμμίζει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής και προσθέτει:

«Με την αύξηση του ΦΠΑ συνεπώς καταργείται τόσο το αντισταθμιστικό μέτρο ως προς το αυξημένο κόστος μεταφοράς των αγαθών, όσο και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στα νησιά εκείνα, όπως αυτά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που συνορεύουν με την Τουρκία. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι παύει να ισχύει ο στόχος της ουσιαστικής κοινωνικής και οικονομικής συνοχής των νησιών μας με την υπόλοιπη χώρα, αλλά και οι κεντρικοί άξονες προάσπισης της στρατηγικής για μία ενιαία νησιωτική πολιτική σε ολόκληρη την ΕΕ. Ας μην ξεχνάμε ότι η ενιαία αυτή νησιωτική πολιτική υπήρξε από τους βασικούς στόχους της ευρωπαϊκής πολιτικής στρατηγικής των τελευταίων χρόνων».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...