Ξεχωριστή δομή για όλα τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ζητεί Θεοδωράκης

Ξεχωριστή δομή για όλα τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ζητεί Θεοδωράκης

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 16/05/2016 – 23:53

 Ξεχωριστή δομή για όλα τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ζητεί Θεοδωράκης

Τη δημιουργία μίας ξεχωριστής δομής που θα φιλοξενεί όλα τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και η οποία θα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «αυτά τα παιδιά σήμερα βρίσκονται στον αέρα».

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση το βράδυ της Δευτέρας, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε τη θέση του Ποταμιού περί «γκετοποίησης» του χώρου στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος χώρος πρέπει να κλείσει, καθώς και ότι «δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλα γκέτο».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι χρειάζεται ένας υπερυπουργός για το μεταναστευτικό, ενώ εκτίμησε ότι, εάν καταρρεύσει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στα ελληνικά νησιά.

Ακόμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στις διαδικασίες ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς και του Κέντρου, τονίζοντας ότι δεν κλήθηκε στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ακόμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι «οι αρχηγισμοί του τυπου «είμαστε το παλιό μεγάλο κόμμα, ελάτε μαζί μας” δεν μας αφορούν», εξηγώντας ότι το Ποτάμι επιθυμεί να δημιουργήσει μία στερεή βάση «για να γίνουν πολλές οι φωνές του προοδευτικού, μεταρρυθμιστικού, κεντρώου χώρου».

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «είναι ακόμα και σήμερα ένα συντηρητικό κόμμα» και συμπλήρωσε ότι θα φανεί στην πράξη «το αν θα καταφέρει να την αλλάξει ο κ. Μητσοτάκης».

«Δεν θα διασώσω την καριέρα μου μέσα από άλλο κόμμα»

«Μπήκα στην πολιτική ως αρχηγός του Ποταμιού, δεν θα διασώσω την καριέρα μου μέσα από άλλο κόμμα» υπογράμμισε εν συνεχεία ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ στάθηκε στην ανάγκη σχηματισμού μίας κυβέρνησης «αποφασισμένων μεταρρυθμιστών με νέο αίμα, χωρίς λαικισμούς και με νέες λύσεις».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εμμονή» σε φορολογικά μέτρα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...